Mods, Šatna, Viktoria Vittori z DFW

22. říjen 2011

Představili jsme základní prvky a společensko-kulturní souvislosti stylu Mods, který ovlivnil četné módní kolekce tohoto podzimu. Přinesli jsme reportáž z prezentace nového projektu Šatna, který představí módu mladých návrhářů na Nové scéně ND. V rozhovoru s Viktorií Vittori se dozvíte více o kolekci, se kterou mladá návrhářka uspěla hned na třech velkých módních událostech podzimu 2011.

Viktorie Vittori rozpracovala inspiraci extází sv. Terezy. Slavnou Berniniho barokní sochu zapracovala do modelové řady s překvapivou elegancí a lehkostí. Soutěž New Fresh Style na Prague Fashion Weekendu s touto kolekcí vyhrála právě díky profesionálnímu uchopení a zpracování zvoleného tématu do kolekce. Za zvuků chorálů předvedla rozpracovanou verzi této práce i na Designblok Dreft Fashion Weeku. Tam jsme se jí ptali na další plány a dojmy z módních událostí podzimu 2011.

Lukáš Otevřel a Marcela Straková vám představí originální způsob prezentace mladých návrhářů v šatně Nové scény Národního divadla. Díky speciální technologii si můžete virtuálně vyzkoušet vybranou kolekci. Celý projekt kurátorují Sistersconspiracy, které budou zároveň prvními designérkami, které svoji novou kolekci nabídnou k virtuálnímu vyzkoušení od 15. listopadu.

Nejedna kolekce, na kterou v těchto dnech narazíte v módních obchodních řetězcích, je inspirovaná stylem Mods. Protože už od 60. let, kdy byl styl Mods na vrcholu, uběhlo víc než půlstoletí, rozhodli jsme se vám připomenout sociokulturní souvislosti a základní prvky tohoto stylu. Modernisty neboli Mods vám představuje Jana Patočková.

Odkazy:
www.designblok.cz
Viktoria Vittori na DFW 2011
www.novascena.cz

Playlist:
Patrick Kelleher his Cold Dead Hands Seen Me Blue (Osaka Rec.)
Small Black – Moon Killer (uns.)
Featureless Ghost – Web Walk (Crash Symbols)
High Places – Morning Ritual (Thrill Jockey)
Trust-FTF – Trustmix (Sacred Bones)
Tony Cops – Corvere (Visage Musique)
FWY – VENTURA FWY (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.