Myslí to vážně, nebo ne? Startér slaví návrat Petra Muka juniora

13. únor 2024

Hitparáda neobjevených tentokrát v milosrdném módu, nikoliv ale v rámci hodnocení! Díky pětitýdenním držákům Russian Sleep Experiment a ELMě byli ušetřeni Skerry Close a fero z posledních dvou soutěžních pozic. Studio ovšem praskalo ve všech, dorazila porota v klasickém složení Amák, Tereza, Matěj a ztrhala třeba bodující Hihihahaholky. Jak odvážné!

„Já jsem si řikal, jestli to neni něco mezi Oldřichem Novým, Petrem Mukem a Slávkem Bourou.. ale Slávek Boura vlastně nevim jak zpívá,“ hodnotil Matěj Belko pro něj čerstvě objeveného hudebníka, který si říká Petrofski. Petr Řičánek loni soutěžil s hitem Milován, nyní s osmdesátkovou estetikou ještě přitvrzuje na singlu Metropole snů. Píseň Matěje donutila mimo jiné vytasit kapesní saxofon.

Druhou novinku 17. kola Startéru obstaral písničkář Vít Jeřábek. „Podomácku tvořený písničky,“ popisuje svou tvorbu. V silné konkurenci letošní hitparády a showcasu bravurní a „tlačivé“ produkce je vlastně osvěžující slyšet opět pokojíkovou tvorbu. Amák vzpomenul na Becka, opětoval písničce sympatie a vysvětlil termín „coda“ z hudební terminologie. Tereza zavětřila vlivy Priessnitz, potažmo Letní kapely i třeba kapely Plusminusnula. Takže líbilo!

Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová , Martin Šolc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.