Na medicíně se mi líbí pestrost a stres, říká vítěz Peče celá země a medik Vojtěch Vrtiška

25. duben 2024

„Líbí se mi ta pestrost a to, že vám odhaluje nové poznatky a věci, které byste si jinak ani nedokázali představit, a do jisté míry se mi líbí i ten stres,” říká vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška o studiu medicíny. Jak se mladému medikovi daří spojovat studium a cukrařinu?

„Soutěž mě naučila neskutečně hospodařit s časem,” říká a dodává, že přesnost a trpělivost jsou vlastnosti, které spojují medicínu i pečení. Nenechat se odradit neúspěchem patří k obojímu,” říká Vojta. Ta soutěž byla poměrně křest ohněm, protože tam na vás kamery míří pořád, ať se vám to daří nebo nedaří,” vysvětluje s tím, že to byl velký krok do neznáma. Dala mi spoustu úžasných přátel,” říká s úsměvem.

„Vzájemná pomoc od mých spolužáků je velká, i díky tomu jsem přežil Peče celá země a k tomu studium medicíny,” vzpomíná na natáčení a náročné zkouškové. „Od pondělí do čtvrtka se natáčelo, v pátek jsem doháněl zápočty a případně absence, sobotu jsem většinou celou prospal a v neděli jsem se připravoval na další týden,” říká.

Jak vypadá studium medicíny? Jak se Vojta učil péct? Pusť si díl o soutěži Peče celá země a medicíně.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.