Na přijímačkách se songem neuspěli. Záškoláci Mezi patry klid přepisují pravidla domácího rapu

7. září 2021

V době internetu je těžké narazit na outsidery. Šimon a Matouš mezi ně ale nějakou dobu patřili. S jejich první kapelou, On the Roof, se do Startéru nevešli. Pak se vrátili s novým projektem, experimentálně-rapovým Mezi patry klid a ve Startéru to konečně klaplo.

Škoda že se song Ukoupaliště01 nelíbil na přijímačkách na pražskou FAMU, kam to s ním Matouš taky zkoušel. Tolik odmítnutí! Nám se ale v hitparádě tahle skladba, která nám svou elektrizující atmosférou připomíná třeba Young Fathers, fakt hodně líbila.

„Název kapely vznikl u nás na schodišti před barákem,“ říkají suše kluci ke vzniku projektu, který své začátky datuje chvíli před pandemií. Všimli jste si, že mají Šimon s Matoušem lokální názvy, obzvlášť takové, které se odehrávají kolem činžáků? Mezipatra se nám líbí víc než On the Roof, ale je možné, že i původní kapela obou kluků nás nakonec chytne. Hoši tvrdí, že začali poslouchat víc elektroniky a na zvuku se to nejspíš projeví.

„Baví mě i starý český písničky, Suchý a Šlitr, Voskovec a Werich,“ říká Šimon k tomu, co všechno poslouchá a kde se inspiruje ke psaní textů. Fakt, že se na domácí scéně daleko častěji zpívá česky, oceňují. „Strašně mě baví Laokoon,“ říkají naši hosté. 

Koho vnímají jako konkurenci? A poslali nám do playlistu něco z Divadla Semafor nebo spíš Buriala? Poslechněte si záznam ze Startéru, který hostil nadějné experimentálně-rapové duo Mezi patry klid.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka