Na vlak jménem Prachy lze nastoupit skrze TikTok i trendující seriály. Dokazují to Gayle a Becky G

9. prosinec 2021

Ignorovat vánoční písně, které postupně plní hitparády, je stále těžší. O moc déle už to nepůjde, prozatím to ale Annabelle s Filipem nechalo prostor třeba na nečekané zvraty blížících se Grammy, novinky ohledně národního kola Eurovize i čerstvé tracky belgické star Angèle (další jméno, které může Filip komolit s tím Annabelliným), brněnského rappera STEIN27 nebo americké zpěvačky Anabel Englund (tady už je to bez debat). Na konci dílu odhalili i speciálního hosta na příště.

Ve Velkých číslech tentokrát došlo na bolivijské trendy nebo skladbu ze srpna, která si teď se zpožděním užívá žebříčkové slávy. Rubrika No. 1 byla ve Filipově režii tentokrát úplně náhodně věnovaná aktuálně trendujícím hudebním videím v Bolívii. Zazněla proto neoficiální hymna netflixovského seriálu La casa de papel (Papírový dům), o kterou se postarala multitalentovaná Američanka Becky G. Moderátoři Velkých čísel ale její největší talent vidí v nastupování na vlak jménem Prachy. Track Bella Ciao stihla vydat těsně před premiérou závěrečných dílů kultovního seriálu.

Srpnová píseň ABCDEFU, která aktuálně zažívá žebříčkovou renesanci, donutila Annabelle s Filipem si (mimo vysílání) přeříkat všech padesát amerických států. Stalo se tak kvůli v Nashvillu usazené sedmnáctileté zpěvačce Gayle. Její debutový singl je silný na TikToku, ale čerstvě má zářezy také na americkém a britském singlovém žebříčku.

Došlo i na nové EP brněnského rappera STEIN27, který k sobě na singl Ne přizval Nik Tenda. Nakonec moderátoři Velkých čísel nemohli opomenout aktuálně probíhající Eurovizi, v jejímž národním kole soupeří i Annabelle.

Komu byla odebrána nominace na Grammy, ale vlastně ne? Který girl band se určitě nikdy nerozpadne, ale nedávno ztratil členku? A proč je nasnadě spolupráce Lany Del Rey a Migos? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.