Natálie Steklová, performance v muzeu a Fashion Games

17. červen 2008

Vyloučili jí ze školy, ale po deseti letech v českém módním světě se letos stala Talentem sezóny na Prague Fashion Weeku. Návrhářka Natálie Steklová mimo jiné spolupracovala na videoklipu Nicka Cavea k skladbě Bring it On a víc se o ní dozvíte v rozhovoru pro Modeschau.

Zvali jsme vás na módní show v rámci doprovodného programu Minutky na Pražské muzejní noci. Připravily ji Lucie Mareš a Marie Silondi, o kterých jste v Modeschau už slyšeli v souvislosti s psími kabelkami a projektem Čistá láska Čistý design.

00734561.jpeg

Další událost, kterou jsme doporučovali byla výstava klauzurních prací ateliéru textilní tvorby VŠUP v neobvyklém a působivém prostoru šachetní věže v Hornickém muzeu v Příbrami. Součástí instalace s názvem Vertikály jsou i práce návrhářky Zuzany Sedmidubské, kterou jsme vám představovali v rámci skupiny Fashiondesigners.cz

Reportérka Anny pro vás natočila rozhovor s vítězkami návrhářské soutěže Fashion Games 2008 a připravila příspěvek o tunikách. Co je a co není tunika a jaká je historie tohoto oděvu se dozvíte od Konstantiny Hlaváčkové z Uměleckoprůmyslového muzea.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.