Necelá polovina listopadu a vánoční písně už útočí. Richard Krajčo zpívá s „Goťákem“ a Sia recykluje

12. listopad 2020

Bad Bunny a Jhay Cortez bodují v amerických žebříčcích a moderátoři Velkých čísel díky nim objevují latino trap. Stačí, že mají oba portorikánští zpěváci stylovou image, nebo jejich track Dákiti opravdu za něco stojí? Kromě smršti vydávaných desek pokračujeme v žebříčkově i tematicky rozkročeném hudebním pořadu Radia Wave také v reakcích na další předávání hudebních cen. Už zase? Ano, tentokrát na evropské úrovni s MTV Europe Music Awards.

Annabelle měla k písni Vánoční spoustu zajímavých poznatků – ještě aby ne, když na ní spolupracoval její kluk. Filipovi vysvětlila i pravý význam videoklipu. „Kdepak ty, ptáčku, hnízdo máš,“ zpívá nesmrtelný fenomén Karel Gott v nové vánoční písni s Richardem Krajčem z kapely Kryštof.

Co se týká žebříčků – na Billboard Hot 100 se suverénně zahnízdila Ariana Grande s novou deskou, první místo si ale statečně drží mladíci 24kGoldn a Iann Dior s megahitem Mood. Ten představili živě i na předávání hudebních cen MTV Europe Music Awards, ale přísná kritička Annabelle jim vytkla nízkorozpočtový vizuál a klec, které chybí všechny stěny až na jednu.

Nejekologičtější cestu letos zvolila australská zpěvačka Sia, která zrecyklovala svou tři roky starou vánoční píseň a doplnila ji o videoklip. V jedenáctém dílu Velkých čísel došlo i na novinku od skupiny ATMO Music, která není odnikud jinud než z libereckého líhniště hudebních talentů. S novou deskou přišel i Ca$hanova Bulhar, který chodil na stejnou základní školu jako Filip, a to je ale asi tak všechno, co mají společného.

V rubrice Jukebox tentokrát došlo třeba i na track Krabby Step, ve kterém si k sobě rapper a zpěvák Swae Lee přizval další jména – Tyga a Lil Mosey. Na to, že vznikl v rámci propagace nového filmu se SpongeBobem, neskutečně kope.

Kdo lépe napodobuje, že umí alespoň jedno slovo francouzsky – Dua Lipa, Annabelle nebo Filip? Jak asi vypadá krabí tanec? A mají krabi TikTok? Pusťte si nový díl Velkých čísel!

Playlist:

BAD BUNNY – Dákiti ft. Jhay Cortez
SPECIALBEATZ – MONEY2 ft. Pil C & Separ
KRYŠTOF – Vánoční ft. Karel Gott
ATMO MUSIC – Ty a já ft. Sofian Medjmedj
SWAE LEE – Krabby Step ft. Tyga & Lil Mosey
CA$HANOVA BULHAR – Dlouhý noci ft. Nik Tendo
DUA LIPA – Fever ft. Angèle
SIA – Snowman
ARIANA GRANDE – 34+35

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.