Negativní reakce chodily ještě před prvním dílem, bylo těžké to ustát, říká o podcastu Krása Linda Bartošová

6. únor 2023

„Negativní reakce chodily ještě před odvysíláním prvního dílu, což je zajímavá věc. Období dvou týdnů na přelomu října a listopadu bylo dost silné. Praly se ve mně dva póly. Jedna strana byla ohromně pozitivní. S lidmi to rezonovalo. Otevíralo jim to sice nějaké rány, ale potom je částečně také hojilo. Často to velmi osobně reflektovali. Druhá strana byla hnus a špína na sociálních sítích. Bylo velmi těžké to ustát,“ říká autorka podcastové série Krása Linda Bartošová.

Podcastová série Radia Wave Krása v loňském roce nabídla příběhy známých i neznámých žen, které se vymezily vůči konvenčním stereotypům týkajících se vzhledu. Jde o první autorský audio dokument moderátorky a novinářky Lindy Bartošové. Při poslechu sedmi hlavních a sedmi doprovodných epizod se setkáte s příběhy o kožních onemocněních, popáleninách, kráse v hudebním prostředí nebo kráse a feminismu.

Čtěte také

Co teď cítí Linda, když slyší slovo krása? „Když to teď řekneš nahlas, je to příjemný pocit. Jednak mám hroznou radost z toho, že jsem to dala dohromady a měla tu možnost to tady na Wavu udělat. Jednak jsem skrz to mohla spolupracovat s Veronikou Ruppert a snad jsme tím, myslím, i někomu pomohly. Teď se mi s tím pojí hezké a příjemné pocity. Obecně je to ale nedefinovatelný koncept, který máme každý spojený s něčím jiným, popisuje.

Na čem teď novinářka a moderátorka Linda Bartošová aktuálně pracuje? A uvažovala nad pokračováním podcastu Krása? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka