Nejbližší měsíce jsou velká neznámá, říká zpěvačka TIMEA před začátkem studia songwritingu v Berlíně

2. září 2021

Slovenská zpěvačka a skladatelka Timea Gregová na scénu vstoupila loni v listopadu pětistopým EPčkem Confusion Of Warmth, na které následně navázala singlem Lose My Air. Mladou zpěvačku čeká po letošním létě další životní kapitola, studium oboru songwriting na prestižní univerzitě British and Irish Modern Music Institute v Berlíně. „Za dva týdny se stěhuju a ještě nemám vyřešené ani bydlení, všechno je pro mě zatím velká neznámá,“ říká k tomu se smíchem TIMEA.

Přijímací zkoušky na zmíněnou univerzitu musely kvůli pandemickým restrikcím proběhnout na dálku. „Posílala jsem mnou zaranžovanou píseň, záznam živého vystoupení a část zkoušky byla taky z mé ‚oblíbené‘ hudební teorie,“ upřesňuje TIMEA, co všechno bylo součástí přijímaček.

Od studia si slibuje posunutí na další úroveň ve skládání: „Věřím, že mě škola naučí překračovat moje vlastní zavedené patterny a zároveň s tím mi taky rozšíří hudební obzory.“

U čtveřice písní Coastline, Patience, Ice on Summer Nights a Feeling, které zazněly v našem studiu, Timeu na kytaru doprovázel Lukáš Hlaváč, který momentálně hrává s Walter Schnitzelsson. Na pódiích už ale mladou slovenskou zpěvačku a skladatelku uvidíte s regulérní tříčlennou kapelou.

Která nová alba TIMEA aktuálně poslouchá? A je pro ni pop sprosté slovo? Poslechněte si celý rozhovor i čtveřici písní, které zazněly živě v našem proskleném studiu.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.