Nejhotovější věc letošního Startéru! Znamená to ale, že i nejlepší?

19. březen 2024

Martin sice odletěl do prosluněné Kalifornie, ale ozubená kola letošní hitparády neobjevených se nepřestávají točit! Zbývající čtyři soutěžící se už vypadnutí bát nemusí, o hlasy ale stále jde! Na hodnotící křeslo do studia za Filipem zavítala moderátorka a DJka Martina Foldynová alias Brigitte Noir, která se rozhodně nespecializuje jen na elektronickou hudbu. Jaké postřehy měla ke zbývajícím soutěžním songům?

Martina měla tendenci hodnotit věci, které se neměly týkat 22. kola Startéru, například u kapely Saca spíše zvala na doposud nevydaný (prý skvělý song), který už slyšela. Skladbu Can’t Wait jinak považuje za mírně repetitivní. Tomáš Morgan jí najel příjemně, jen byla nešťastná z toho, že Pilar Pimenta není z Česka. S písničkářkou a flétnistkou Beatou si rozpomněla na Titanic a k .themayrevolution řekla následující: „Nejhotovější věc, kterou jsem tu letos slyšela, to neznamená, že je nejlepší.“

Čtyřmi soutěžními skladbami to rozhodně nekončilo, Filip s Martinou prozkoumali čerstvě vydané hudební novinky některých z letošních neobjevených. Emíčková kytarovka z Frýdku-Místku Lit Me Up zahání náš hlad b-side singlem Joyride, který Martina hbitě označila za nejpovedenější věc celého dílu. Midnight Swimmers sice vznikli v Londýně, ale domov mají v Olomouci. Právě tam proběhne release party jejich chystaného EPčka – 10. dubna v Jazz Tibet Clubu. Ve Startéru zazněl další ochutnávkový singl Night Rider.

Nakonec jsme se dobrovolně vydali i do nemocnice v Miami. Zda to byl dobrý nápad, těžko říct, ale s příbramskou partou Russian Sleep Experiment je to vždy výlet do neznáma. Novým songem Surfařka Klára, který (možná) předznamenává další epizody seriálu Nemocnice na kraji Miami, definitivně dokazují, že jsou kapelou, kterou není možné škatulkovat. Russian Sleep Experiment meets mat213 meets Gruppo Salsiccia meets DJ Venktovka meets Hello Marcel meets Bert and Friends,“ zaznělo.

Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.