Nejkratší pobyt písně v hitparádě trval 37 vteřin. The Weeknd se vyžívá v zohyzďování obličeje

7. leden 2021

Po přehoupnutí se do roku 2021 konečně ze světových hitparád vymizely vánoční písně a Annabelle s Filipem se opět mohou soustředit na regulérní žebříčkové hity. Justin Bieber, jehož tracky v minulém roce byly výrazně intimnější, než jsme od něj zvyklí, teď boxuje v novém klipu k singlu Anyone. Annabelle se po oslavě pravoslavných Vánoc s radostí ponořila do nostalgie vyvolané při poslechu remixu disco písně Real Groove od Kylie Minogue, na kterém ji doplňuje Dua Lipa.

Poprvé ve Velkých číslech zazněla americká zpěvačka a rapperka SZA, která tak dlouho oddaluje vydání své druhé desky, až se na internetu objevily konspirační teorie, že ji někdo drží jako rukojmí, a virálním se stal hashtag #FreeSZA. Její track Good Days ze závěru minulého roku je sentimentálním výletem do země pěkných harmonií, na čemž má určitě zásluhu i hudební génius Jacob Collier, který se postaral o back vokály.

Z tuzemských bangerů došlo na track Never designéra, zpěváka a hokejisty Václava Roučka, kterému Annabelle doporučuje přejmenovat se a využívat pouze své iniciály, stejně jako to dělá ve společném projektu s Jakubem Strachem aka NobodyListen – VR/NOBODY.

S videoklipem k písni Save Your Tears přišel The Weeknd, který, zdá se, má úchylku ve zohyzďování svého obličeje. Absenci nominací na 63. ročníku předávání cen Grammy si snad The Weeknd vynahradí účastí na Super Bowl Halftime Show, kde 7. února vystoupí jako hlavní hvězda (navíc o víkendu!).

Filip se mimo jiné bavil nad kreativními řádky svého slovenského favorita Gleba. „Tvoj rap je cibuľa, núti ma plakať keď do neho pichám nožom,“ rapuje v novém tracku Budeme tam. Lekci britského slangu moderátoři Velkých čísel podstoupili s rošťáckým grimeovým bohem Slowthaiem a A$AP Rockym, kteří se spojili na tracku Mazza. Ten je již třetím předkrmovým singlem z připravované desky Tyron.

Jakými čísly se aktuálně může chlubit Travis Scott? Kdo je tahounem týdne? A který oblíbenec Annabelle se zoufale pokusil o napodobení zvuku The Chainsmokers a selhal? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka