Nejsem táta roku, ale tu roli jsem přijal zodpovědně, říká hudebník a čerstvý otec Lukáš Sochor

6. únor 2022

„Velkátlustá0 není nejlepší jméno pro sebeprezentaci, ale lidi si mě dřív nepamatovali ani jako Lukáše. Takže jsem rád, že dnes mě znají alespoň jako nulu,“ říká sebeironicky hudebník, tvůrce videí a čerstvý otec Lukáš Sochor.

Jaké byly první dny s dítětem doma? „Nejsem táta roku, ale tu roli jsem přijal zodpovědně. Popravdě, čekal jsem to mnohem horší. Samozřejmě, člověk se v noci několikrát probudí kvůli malému, ale pak si vlastně uvědomíš, že to je tvoje dítě, něco, co jsi stvořil, a že se o něj chceš takhle starat. Po party s kocovinou se cítím mnohem hůř, než když v noci vstávám kvůli klukovi.“

A jaký má Lukáš vztah se svým otcem? „Chci být lepším tátou, než byl ten můj. Nevycházíme spolu špatně, ale máme divný vztah. Nejsme pořádně v kontaktu. Vídáme se jednou za čas, a když už se potkáme, tak táta vůbec neposlouchá a stále povídá hlavně on. Je těžké se dostat ke slovu, cítil jsem se mnohdy jako vrba. Ten náš vztah je pro mě motivací, abych byl i já lepším tátou pro našeho syna.“

Jaká byla Lukášova role při porodu? Co mu proběhlo hlavou ve chvíli, kdy dostal do rukou novorozeně? Jaká země ho dojímá? Bojí se smrti? A jak si myslí, že umře? To všechno se dozvíte v aktuálním díle Pochlap se.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.