Nihilismus i znovupoznání lásky. Anna Vaverková posílá Pozdravy z Polepšovny v exkluzivní premiéře

24. květen 2023

Zpěvačka, songwriterka a producentka Anna Vaverková si – díky civilním písničkám o (ne)obyčejných věcech v životě z jejího debutového EP Roztomilá Holka – připsala na konto nominace na tři hudební ceny. Nominaci na Vinylu pro objev roku, Apollo pro nejlepší singl roku a Ceny Anděl v kategorii alternativa a elektronika. Trochu nihilismu a trochu dada teď přináší na očekávané debutové desce Pozdravy z Polepšovny. Poslechněte si, jak zní, v exkluzivní premiéře!

Nová nahrávka v Berlíně usazené indie-popové písničkářky vznikala během loňského roku v tamním studiu L.A. Recordings a doprovází ji témata a pocity nejistoty a obav, které odkazují na politické dění z počátku roku 2022. „Od nihilismu a závanu dadaismu až ke znovupoznání lásky,“ píše se v tiskové zprávě.

Anna Vaverková

Právě smysl pro psaní v jednu chvíli roztomilých a v druhou pichlavých textů, skvělá instrumentace a zkušenosti ze zahraničí dělají z Anny Vaverkové jeden z nejvýraznějších písničkářských objevů. „Mám snad jít do polepšovny?“ ptá se v titulní skladbě Polepšovna sama sebe a odhaluje tak absurditu, kterou v sobě nesou společenské tlaky na individuální i kolektivní perfekcionismus.

Na albu se podílel producent Liam Blomqvist, hudebníci Tomáš Liška (kontrabas v Kde si Aneto), Tobias Humble (bicí ve všech písních), Peter Mojzeš (housle, smyčcové a dechové aranže pro Kde si Aneto a Máma a Táta), Kelly O'Donohue (trumpeta v Ulalala), Andy Aquarius (harfa v Kde si Aneto) a další.

Pusťte si také živý koncert Anny Vaverkové, který odehrála v našem proskleném studiu během Radio Wave Studio Session.

Album Pozdravy z Polepšovny, které oficiálně vychází 26. května u brněnského labelu Kabinet Records, si nyní můžete s předstihem pustit v exkluzivním streamu na Radiu Wave!

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související