Nová možnost, jak studovat architekturu

9. červen 2010

Láká vás studium architektury? Chcete se zároveň zdokonalit v angličtině a vyjíždět na stáže do zahraničí? Nová možnost, jak spojit studium architektury, designu a angličtiny se nabízí v Praze. Tam se totiž otevírá nová vysoká škola s názvem Architectural Institute in Prague a do akademického roku 2010/2011 se můžete hlásit právě teď.

Tradiční přehled novinek vás zavedl na Akademické hry, představili jsme nové učebnice, podle kterých se na školách bude vyučovat o extremismu. Podívali jsme se taky, co je nového u přípravy státních maturit a které školy a kdy je budou zkoušet nanečisto.

V Praze je možné nově studovat architekturu v bakalářském programu a v angličtině, a to na soukromé vysoké škole ARCHIP. Její rektorka Regina Loukotová a prorektor Petr Pištěk v Universu přiblížili, jak bude studium vypadat, jak je jazykově náročné a kdo na škole bude přednášet.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.