Novinky Radia Wave: 39. týden

25. září 2012
Factory Radia Wave

Nová várka čerstvé muziky z toho, co se na hudební scéně urodilo za poslední týden nejzajímavějšího. Přečtěte si více o nasazovaných skladbách v playlistu Radia Wave pro 39. týden.

Missy Elliott ft. Timbaland – Triple Threat
Credits: Melissa Arnette Elliott, Tim Mosley
Label: Violator
Jedna z nejúspěšnějších a kritikou nejrespektovanějších rapperek Missy Elliott chystá na konec letošního roku svoje nové album Block Party. Bylo načase, protože od poslední studiové desky The Cookbook uplynulo už sedm let. Návrat ohlašují hned dva nové (a nutno říci, že výborné) singly Triple Threat a 9th Inning, na nichž se pětinásobná držitelka ceny Grammy po letech znovu spojila se svým někdejším parťákem Timbalandem (vzpomeňme na jejich hity jako Get Ur Freak On nebo Work It).

Woods – Size Meets The Sound
Credits: Jeremy Earl, G. Lucas Crane, Kevin Morby, Jarvis Taveniere
Label: Woodsist
Brooklynská folkrocková formace Woods má za sebou nezvykle vyrovnanou sérii nadprůměrných alb, na niž teď navazuje neméně zdařilou novinkou Bend Beyond, kterou kapela vydala minulé úterý (18. 9.) na své vlastní značce Woodsist. Jejich v pořadí již sedmá deska za posledních sedm let se opět vrhá vstříc prosluněnému šedesátkovému soundu, jen je snad ještě vybroušenější a chytlavější než její předchůdci. Z této kolekce pro vás vybíráme jemně psychedelickou skladbu Size Meets The Sound, která bude rajskou hudbou především pro všechny milovníky emotivního pastorálního indie rocku.

Nosaj Thing – Eclipse/Blue ft. Kazu Makino
Credits: Jason Chung, Kazu Makino
Label: Innovative Leisure
Kalifornský producent Jason Chung aka Nosaj Thing se po vydání svého pozoruhodného debutu Drift (2009) na delší dobu odmlčel, nyní se však jeho fanouškům blýská na lepší časy: 22. ledna 2013 vyjde Chungova nová deska Home. Ještě předtím si ale můžeme vychutnat potemnělý taneční singl Eclipse/Blue, v němž hostuje jeden z nejevokativnějších hlasů na současné indierockové scéně: frontmanka kapely Blonde Redhead Kazu Makino.

02727673.jpeg

Family Of The Year – Living On Love
Credits: Joseph Keefe, Sebastian Keefe, Christina Schroeter, James Buckey
Label: Nettwerk
V loňském roce byli Family Of The Year především lokální nadějí amerického vydavatelství Despotz Records, letos už ale čtveřici z Los Angeles tlačí do světa mezinárodní label Nettwerk. A kvartetu jako by díky této podpoře narostla křídla: ze zamyšlené rockové skvadry je náhle indiepopový kolektiv té nejvyšší jakosti. Jednu z nejvýraznějších položek nového alba Loma Vista představuje singl Living On Love.

NZCA/Lines – Airlock
Credits: Michael Lovett
Label: Lo Recordings
Londýnský producent a zpěvák Michael Lovett, vystupující pod hlavičkou projektu NZCA/Lines, patří mezi největší objevy roku 2012. Může za to jeho skvělý eponymní debut vydaný letos v únoru, na který autor aktuálně navazuje novým singlem Airlock. Skladba ideálně naplňuje Lovettův cíl propojovat chladný synth-pop osmdesátých let s futuristickým r&b z přelomu tisíciletí.

02727677.jpeg

St. Lucia – September
Credits: Jean-Philip Grobler
Label: Neon Gold / Columbia
St. Lucia je elektropopový projekt jihoafrického rodáka (a nyní brooklynského rezidenta) Jeana-Philipa Groblera, mimořádně nadaného zpěváka, hudebníka a producenta, který v březnu uhranul publikum i kritiku svým bezejmenným EPčkem a koncem roku vydá na značce Columbia svůj dlouhohrající debut. Ve znamenité skladbě September autor slyšitelně zúročuje své zážitky z cest po několika kontinentech i ze studií hudby v Británii a také dlouholeté zkušenosti se zpěvem v africkém chlapeckém sboru.

Michna – Wanted Exotic
Credits: Adrian Michna
Label: Ghostly International
Na dlouhé tři roky se ze světa elektronické hudby vytratil Adrian Michna (nebo to tak alespoň vypadalo). Po skvěle přijatém albu Magic Monday a EPčku Eggstra, na nichž míchal hip hop a electro, se newyorský producent věnoval malování a skládání reklamní hudby pro NBA. Nového materiálu jsme se od něj dočkali teprve teď v podobě čtyřskladbového EPčka Moving Mountains, které vydává značka Ghostly International. Track Wanted Exotic, který nyní zařazujeme do našeho playlistu, je delikátní funk/house jak z Otradovic!

02727671.jpeg

Next Stop Art – A Hard Rains Gonna Fall
Credits: Ian Nilsen
Label: BritishPopSongs
Next Stop Art je projektem Iana Nilsena, manažera labelu BritishPopSongs, z jehož nabídky jsme si před časem představovali např. skupinu A Modern Man. Z jeho hudby je jasně cítit, že Nilsen je milovníkem hymnického indie popu a britských kapel posledních dvou dekád minulého století: nakažlivý track A Hard Rains Gonna Fall pak představuje pokus o skloubení aktuálních trendů se zvukem ikonických osmdesátkových/devadesátkových formací typu The Smiths, Blur či Pulp.

Trust – Divine
Credits: Robert Alfons
Label: Arts & Crafts
Torontským synth-goth ničemům Trust je jedna deska ročně málo. Po vřele přijatém debutu TRST se Robert Alfons a spol. hlásí s novou náloží muziky. Čerstvé EP Dressed for Space je mostem mezi minulostí a připravovaným dlouhohrajícím pokračovatelem a podle nového singlu Divine to vypadá, že Trust znovu staví svoje základy na temnějších retro základech. Robert Alfons tvrdí, že dnes je jeho hudba ještě „strašidelnější a epičtější než dřív“ – přesvědčte se ve vysílání Radia Wave sami!

02727674.jpeg

Homeboy Sandman – Watchu Want From Me?
Credits: Angel Del Villar II, Oddisee
Label: Stones Throw
First of a Living Breed se jmenuje nové album jednatřicetiletého newyorského MC vystupujícího pod jménem Homeboy Sandman a pokračujícího ve slavné rapové tradici svého města. Je to čtvrtá deska jeho kariéry, jež odstartovala v roce 2007, a navazuje na dvě EPčka, která už Homeboy stihl letos vydat. First of a Living Breed je zároveň jeho první dlouhohrající album na slavné značce Stones Throw. Beaty do mimořádně chytlavé skladby Watchu Want From Me? dodal jeho kolega Oddisee.

Spustit audio