O filmech z Prague Fashion Weekend, plánech na Shooting Fashion Stars 2013 a COCKEREL v Doxu

8. prosinec 2012

V rozhovoru s Oldřiškou Křížovou se ohlédneme za Prague Fashion Weekend 2012. Olo, která stála za režií většiny módních show na PFW, nám představila filmové dokumenty z pražského a bratislavského módního víkendu a prozradila nám také, kde se odehraje příští ročník Shooting Fashion Stars. Přinášíme také reportáž z výstavy návrhářky Lenky Kohoutové v pražské galerii DOX.

Prague Fashion Weekend nabídl ze všech českých událostí módní sezony 2012 nejobsáhlejší paletu přehlídek. Událost byla výjimečná i tím, že módní přehlídky byly i přes velkou kvantitu velmi kvalitní – od výběru prezentovaných návrhářů přes skvěle zvládnuté módní show až po záznam celé události. Fotografiemi z 29 přehlídek PFW 2012 se můžete projít na webu nebo FB události a tento týden mají premiéru dva dokumentární filmy – z Prague i Bratislava Fashion Weekend. Nejen o nich jsme natáčeli s Olo Křížovou.

Protože Olo je osoba, která stojí kromě za Prague a Bratislava Fashion Weekend i za projektem Shooting Fashion Stars, zajímalo nás, kdy a kde se odehraje ročník 2013. Večer Shooting Fashion Stars pravidelně představuje nastupující české módní designéry, které vybírá porota SFS Guardians (máme velkou radost, že můžeme být opět její součástí). Nejde přitom o soutěžní přehlídku, čtyři až pět návrhářů/značek, kteří se dostanou do finále, se prezentují jako rovnocenné vycházející hvězdy na společném přehlídkovém mole. Kromě toho, kdy a kde by mohl být večer SFS 2013, se v druhé části rozhovoru s Olo dozvíte i o přípravách PFW 2013.

V galerii Dox je do 7. 1. 2013 k vidění pět outfitů, které expandují do světa objektů. Výstava COCKEREL SS13 in the Box představuje módní značku Lenky Kohoutové v kurátorském konceptu Radany Ivančic. Na vernisáži výstavy, která zajímavým způsobem propojuje módu a design, fotila a natáčela Anna Mayerová.

Playlist:
Chromatics – Ceremony, New Order Cover (Italians Do It Better)
Widowspeak – Ballad Of The Golden Hour (Captured Tracks)
Julia Holter – Gold Dust Woman, Fleetwood Mac Cover (Mojo)
VUM – Laura Palmer (Secret Lodge Recordings)
Nite Jewel – P.Y.T., Michael Jackson Cover (Rolling Stone)
Hayden – Old Dreams (Arts & Crafts)
Chromatics – Cherry (Italians Do It Better)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.