Oba řešili psychické zdraví na očích všech. Spears má opatrovníka, West kandiduje na prezidenta

22. červenec 2020

Již přes dvanáct let není zpěvačka Britney Spears svéprávná. Internetové hnutí #FreeBritney, které upozorňuje na nezvyklé opatrovnictví, se na sociálních sítích znovu zaktivovalo poté, co hudebník a návrhář Kanye West oznámil, že kandiduje na prezidenta. Jak spolu tyto dva osudy souvisí? Poslechněte si vše o Britney v pořadu Kompot.

Jméno osmatřicetileté Britney Spears, která celosvětově prodala téměř 100 milionů nahrávek, se znovu objevuje v médiích, ale bohužel ne kvůli nové desce. Její fanoušci se pod hashtagem #FreeBritney snaží upozornit na to, že zpěvačka už více než dvanáct let nemůže sama vyjít z domu, objednat si jídlo, cestovat, utrácet svoje peníze nebo si najmout právníka.

Brání jí v tom opatrovnictví, o které požádal její otec s právníky po několika epizodách souvisejících s psychickým zdravím v roce 2007. Přesto ale dál pracuje – během tohoto období natočila čtyři alba a s každým objela světové turné a má za sebou 248 vystoupení během čtyřleté rezidence v Las Vegas. Jak je to možné? Poslechněte si vše o nejsmutnějším příběhu světové popmusic v pořadu Kompot.

Kanye West při svém prvním prezidentském mítinku

Hashtag #FreeBritney se znovu objevil na sociálních sítích před dvěma týdny, kdy třiačtyřicetiletý hudebník a návrhář Kanye West překvapivě oznámil, že bude kandidovat na amerického prezidenta. Také on řešil svoje mentální zdraví veřejně, zejména poté, co se zhroutil během turné k desce Life of Pablo v roce 2016. Westova rodina údajně považuje jeho politické ambice za důkaz, že se zpěvákovi znovu nedaří dobře, dosud ho ale veřejně podporovala. A fanoušci Britney Spears upozorňují i na dvojí metr médií. Britney během jejích špatných epizod šikanovaly bulváry ještě více, Westa naopak i přes velmi kontroverzní veřejná vystoupení nedávno požádal o rozhovor třeba časopis Forbes.

Jak dopadl první politický sjezd Kanyeho Westa? Proč na něm Kanye plakal? Co z jeho programu by Hanka klidně podpořila? A je matka novomanželky Moniky Biniasové (Štikové) česká Pippa Middleton? Poslechněte si úplně čerstvý Kompot!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.