Obchod s trávou bojuje proti covidu a Japonec je hodinový společník. To jsou top zprávy minulého týdne

22. leden 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejčerstvější hrášky ze zpravodajského pole. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici zakázaného ovoce zaujala zpráva o tom, že jedna z největších lokálních prodejen marihuany v Michiganu pojala diskuze o vakcíně proti nemoci covid-19 po svém. Prodejci totiž představili speciální prodejní akci nazvanou Pot for Shots (Tráva za vakcínu), aby motivovali své zákazníky k očkování. Každý, kdo do prodejny přijde s potvrzením o očkování proti covidu-19, dostane připraveného jointa.

Zuzanu jako milovnici exotiky zase ohromil případ pětatřicetiletého Shoji Morimota, který nabízí v Japonsku velmi speciální službu. Zájemci si ho mohou na určitou dobu pronajmout, aby jim udělal společníka. Nemá žádné zvláštní schopnosti. Umí jen naslouchat a zabývat se jednoduchými věcmi, jako jedení a pití, což však mnohým lidem stačí ke štěstí. To je ale díra na českém trhu, myslí si Mikrovlnky.

Nechyběla ani obligátní krimi zpráva z Brna. Tam došlo jako obvykle k hádce mezi sestrou, přítelkyní a jistým mužem, kterému ženy sebraly tričko a vyhodily ho ze společného bytu. Naštěstí zasáhla policie. To je úleva, řekly si Mikrovlnky.

Je mezi Brňanem bez trika, japonským nešikovným společníkem a mariánkou nasazenou v boji proti covidu nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka