Ondřej Pivec v rozhovoru o novém albu Kennedy Administration, projektu Greatest Hits 4000 a dalších jeho aktivitách

27. září 2023

Nabitý podzim právě začal varhaníkovi, skladateli a v posledních letech často i producentovi Ondřeji Pivcovi, kterého jsme tentokrát přivítali v našem vysílání, aby nám o všem popovídal.

Nejprve jsme probrali Kennedy Administration, kterým po šesti letech od debutové desky konečně vyšlo druhé studiové album. Aktuálně projekt funguje pouze na bázi ústřední dvojice Ondřej Pivec a LaToya Kennedy s tím, že koncerty budou doplněny o více muzikantů.  Můžete se o tom přesvědčit hned na dvou vystoupeních, 9.listopadu v pražském Jazz Docku a o den později v brněnském Sono music Clubu, v rámci dvojkoncertu s varhaníkem Corym Henrym, s nímž se Ondřej rok střídal jako kostelní varhaník v newyorském Brooklynu.

U druhého projektu Greatest Hits 4000 je počet jeho členů dvojnásobný, kromě Ondřeje Pivce jde o baskytaristu Honzu Jakubce, bubeníka Filipa Ernsta a klávesistu Jana Steinsdörfera a jeho eponymní debut vychází jen o pouhý týden později, tedy již tento pátek 29. září a zároveň jej hned 3. října kapela pokřtí na koncertě v Brně v rámci festivalu JAZZFESTBRNO, díky kterému vlastně celá původní nahrávka před dvěma lety vznikla.

To ale není zdaleka vše! S Gregorym Porterem, v jehož kapele Ondřej působí, natočili vánoční album Christmas Wish, které spatří světlo světa 3. listopadu. A vynechat jsme pochopitelně nemohli ani jeho spolupráci s Romanem Holým, protože Ondřejovu hru na rozličné klávesové nástroje můžeme slyšet jak na poslední desce J.A.R. Jezus Kristus Neexistus?, tak i na nedávno vydané sólové desce Terezy Černochové - Slečna náročná, kterou Roman produkoval.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.