Opice napadají turisty v Tádž Mahalu a zloděj kradl tržbu z mikrovlnky. To jsou nej zprávy týdne

30. září 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmacatější olivy ze zpravodajské misky. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu zaujala zpráva o tom, že Tádž Mahal sužují zvířecí agresoři. Nedávno tu tlupa opic napadla španělskou turistku, která vyvázla s poraněnýma nohama a musela být převezena do nemocnice. Podle místních obyvatel se opice obvykle v oblasti potulují. Někteří lidé jim před Tádž Mahalem totiž nechávají jídlo.

Zuzanu rozveselila informace o tom, že lékaři v Belgii můžou pacientům s duševními poruchami předepsat návštěvu muzea. „Umění pomáhá všem bytostem zapomenout na jejich smrtelnost,“ říká o akci jeden tamní psychiatr.

Nesměla chybět nějaká krimi zpráva z jižní Moravy. Jistou firmu z Brněnska navštívil zloděj. K překvapení firmičky našel tajnou skrýš v mikrovlnné troubě. Právě ve spotřebiči se ukrývalo třicet tisíc korun. Nyní mají případ na stole policisté.

Je mezi lupem z mikrovlnky, uměním jako lékem na duši a naštvanými opicemi nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.