Osobák #1: Sportovní lezení. Na stěně pod dohledem Adama Ondry

9. prosinec 2019

S kým jiným bych měl startovat svou sérii sportovních tréninků než s českým reprezentantem, který se úspěšně kvalifikoval na olympiádu v Tokiu a hlavně je díky němu sportovní lezení v Česku už několik let velkým fenoménem. „Lezení na umělých stěnách je daleko zábavnější a atraktivnější, než bylo. Stěny jsou větší a chyty kvalitnější. Lidi si konečně začínají uvědomovat, že je to skvělá činnost pro trávení volného času,“ říká v prvním dílu podcastové série Osobák Adam Ondra.

Osobák je podcastová série Radia Wave vytvořená ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Představuje moderátora Martina Minhu v roli hobby sportovce, který pod dohledem profesionálů absolvuje na vlastní kůži tréninky osmi vybraných sportovních aktivit. Osobák můžete od 9. prosince poslouchat na audioportálu a v aplikaci mujRozhlas.cz i na wave.cz/osobak. Přihlaste se k odběru podcastu na wave.cz/podcasty.

Bojím se výšek, v posilovně jsem byl maximálně desetkrát v životě a fotbalem si ruce opravdu nevypracuji. Než jsem Adamovi zavolal a poprosil ho o ukázkový trénink na lezecké stěně, běhaly mi hlavou spousty otázek. Má to pro mě vůbec smysl? Pro koho je sportovní lezení vhodné? Jaké svaly k němu potřebuji a jaké při samotném lezení posiluji? Co všechno je nutné k prvnímu zdolání stěny? Jaké boty si mám vzít? A je opravdu nutné mít při ruce magnesium?

Po natáčení Osobáku už většinu odpovědí znám a upřímně se těším na to, až si ve volném čase zkusím stěnu vylézt znovu. Sice s respektem, zato ale s velkým nadšením. Pusťte si první díl Osobáku a nechte se inspirovat k adrenalinovému sportu!

autor: Martin Minha
Spustit audio

Související