Osobák #BONUS: Doutnající mikrofon. Jak zvukově zachytit sportovní aktivitu?

3. únor 2020

Výhodou podcastové série je, že vlastně nikdy nekončí. Posluchač si ji může pustit kdykoliv a kdekoliv. V Osobáku jsme vám představili šest sportů a dvě relaxační aktivity. Natáčeli jsme v extrémním horku, ve vysokých výškách i velké rychlosti. A protože to nebylo vždy lehké (obzvlášť pro zvukaře Járu Pokorného) a z natáčení máme nezapomenutelné zážitky, připravili jsme pro vás rozhovor o zákulisí příprav celé série.

V Osobáku se nám povedlo oslovit tři olympioniky a natáčeli jsme i se současnými či bývalými reprezentanty České republiky ve různých disciplínách. Všech osm profesionálů navíc přijalo roli trenéra a zároveň průvodce vybraným sportem či aktivitou. Upřímně doufám, že vás poslech Osobáku inspiruje k aktivnímu životu a objevování nových možností, jak získat radost z pohybu.

Osm profesionálů z různých sportů a relaxačních aktivit postupně v roli mentora představilo svou každodenní vášeň – Adam Ondra sportovní lezení, Pavla Kladivová crossfit, Jiří Žákovský saunové ceremoniály, Petr Kohlbeck cyklistiku, Markéta Makovská jógu, Míra Burian běh, Simona Kubová Baumrtová plavání a Šárka Pančochová snowboarding. Uslyšíte jejich rady určené pro hobby sportovce i pro ty, kteří o sportování přemýšlí, ale zatím se neodhodlali.

Jak technicky zvládnout natáčení v sauně ve 120 stupních? Jak dostat mikrofon na vrchol devítimetrové lezecké stěny? A jak autenticky zachytit komentování plaveckého stylu? Poslechněte si rozhovor dramaturgyně podcastové série Osobák Báry Šichanové s autorem Martinem Minhou.

Simona Kubová a Jára Pokorný. Z natáčení podcastové série Martina Minhy Osobák

Osobák je podcastová série Radia Wave vytvořená ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Představuje moderátora Martina Minhu v roli hobby sportovce, který pod dohledem profesionálů absolvuje na vlastní kůži tréninky osmi vybraných sportovních aktivit. Osobák můžete od 9. prosince poslouchat na audioportálu a v aplikaci mujRozhlas.cz i na wave.cz/osobak. Přihlaste se k odběru podcastu na wave.cz/podcasty.

autor: Martin Minha
Spustit audio

Související