Pražan si mačkal hada u cukrárny a japonské studentky nesmí nosit culíky. Takové jsou zprávy týdne

18. březen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkulatější dýně ze zpravodajského pole. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako amatérskou japanoložku zaujala zpráva o tom, že japonské školy jsou nechvalně známé přísnými požadavky na to, co můžou jejich žáci nosit. Jedno pravidlo ovšem vyvolává kritiku nejen vzhledem k jeho absurditě, ale i z důvodu jeho zavedení.

Mnohé tamní dívky nesmí nosit culík, protože odhalená šíje by mohla „sexuálně vzrušovat“ studenty. Většina škol také vyžaduje u dívek pouze bílé spodní prádlo, aby neprosvítalo přes uniformy. 

Zuzanu jako maminku šokovala zpráva o malém chlapci, který má vzácnou poruchu, která způsobuje, že mu odstávají vlasy od hlavy a nelze je učesat. Jeho matka loni v létě zveřejnila snímek dítěte na Instagramu a vzápětí přišel dotaz jednoho z uživatelů, jestli byl jejímu desetiměsíčnímu synovi diagnostikován syndrom neučesatelných vlasů.

Nakonec nesměla chybět nějaká ta krimizpráva: mladý muž skončil s pouty na rukou, protože odmítl spolupracovat se strážníky. Ti ho zadrželi poté, co byl svědky viděn, jak se uspokojuje na veřejnosti v centru města.

Pro podezření ze spáchání trestného činu pak šestadvacetiletého muže strážníci předali k dalšímu opatření státní policii.

Je mezi odvážným onanistou, banem na culíky a chlapcem s rozčepýřenými vlasy nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka