Pro šuplíkový hit slzu uronit. Poslední várka novinek letošního Startéru nás rozplakala

7. březen 2023

Loučení bývá těžké. Tereza s Filipem si to vyzkoušeli na vlastní kůži, když mávali songům od Beaty a Dim Haze. Kdo z odlivu pětitýdenních držáků benefitoval, je producent Kounovsky, jehož track Never Skip a Beat díky tomu jen tak tak nevypadl. Své šuplíkové hity klidně dál posílejte na adresu starter@rozhlas.cz, přijde na ně ale řada případně až v příštím ročníku. Startér 2022/2023 totiž nasadil poslední várku novinek. A jedna z nich rozplakala Terezu!

„Mě to nějak strašně dojalo, dostalo mě to do vesmíru dojemnýho,” přiznává Tereza po poslechu novinky River Styx od whyohwhy. Tahle brněnská kapela má prý za sebou pár koncertů a před sebou spoustu práce. Dojmout přitom dokáže skvěle už teď. Do poslední novinkové várky se vešla i skladba česko-kanadského producenta a multiinstrumentalisty BE4EIGHT. Stronger Than Before s hřejivými vokály od Elizabeth Ann Strnky by Filip pouštěl na repeat v kulečníkovém klubu, kdyby nějaký vlastnil.

Kvalitního hyperpopu a digicoru bylo ve Startéru jako šafránu, proto dostalo pražsko-vídeňské duo BLUEBUNNY & twinflamegirl od moderátorů tak vřelé přijetí. I Am Awake je song, který si hraje s oxymóronovou frází „I am awake in a dream” a je vhodný i pro posluchače, kteří nejsou ve zmíněných žánrech příliš kovaní. „Jedna z mála hodně moderních věcí, které nám přišly,” zaznělo od Terezy.

Hlasujte pro poslední novinkové tracky letošní hitparády neobjevených na wave.cz/starter a přijďte si poslechnout finálovou trojici na Startér Showcase 17. dubna v Kasárnách Karlín!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.