Producent John Fryer o Vaudeville a DarkDriveClinic

22. květen 2012

John Fryer je producent, který si při práci ve studiu prošel vývojem nahrávacího průmyslu od 80. let až do současnosti.

Pracoval s kapelami jako NIN nebo Depeche Mode, s Ivo Watts-Russellem, Cocteau Twins a spolu s dalšími tvořil pod hlavičkou ThisMortal Coil. Seznam nahrávek, na kterých se podílel, je hodně dlouhý a zajímavá jména v něm najdou hlavně fanoušci temnější elektroniky.

Do Prahy přijel na křest nové desky Bruna Ferrariho, pro kterou se zhostil produkce čtyř skladeb. Ptali jsme se, jak John na Bruna narazil, jak jejich spolupráce probíhala a co je v hudbě spojuje. Lehce jsme zabrousili i k Johnově aktuální kapele DarkDriveClinic, se kterou právě vyráží na turné.

Druhou část rozhovoru s Johnem Fryerem si vzali na starost autoři pořadu Dark Wave. Očekávejte temnější otázky a také hlubší zaměření na spolupráci s temně-elektronickou scénou.

Více se o tomto projektu dozvíte v pořadu Dark Wave, ve kterém John Fryer slíbil zveřejnit několik zatím nevydaných nahrávek.

Bruno Ferrari je český hudebník známý zálibou v temné elektronice, bláznivých převlecích a bizarním humoru. Pamětníci klubové scény 90. let ho budou znát z kapely Vanessa, děti druhého milénia ho už znají hlavně jako sólového umělce. Jako Bruno Ferrari vydal desky Peep Sound (2002), Man Fatal (2005) a Lovers In Danger (2006). Letos přichází s novinkou Vaudeville, která má být soundtrackem k zábavnému pořadu se zpěvy a tanci. Tento formát je původním předchůdcem operety a muzikálu.

Spustit audio