Puce Mary, Nag, I-SO a další sněhové koule. Odklízíme mocnou závěj zimních zahraničních novinek

11. únor 2022

DIY scéna nikdy nespí, a tak nemá klid ani osazenstvo Špíny. Přelom roku totiž navál k prahu detašované nuselské vysílačky kupu novinek, kterou se bylo potřeba poctivě prohrabat. Jaké hitovky od zahraničních kapel začátkem února suverénně ovládly naše přehrávače?

Čerstvou krev zahlásil newyorský label Toxic State v podobě příjemné klepačky I-SO, v níž najdeme například členy Android nebo Haram. V Americe jsme se ovšem tentokrát na dlouho nezastavili a zaválo nás to až na Island k nové desce postpunkáčů Börn. Z podobné party vychází i Thorir Georg, který se na své sólové desce vyhnul hluku a vydal se ve šlépějích Damiena Jurada.

Nebyla by to zároveň správná novinková Špína, kdyby neproběhla exkurze do Rakouska, kde se v krátkém čase vylouplo hned několik čerstvých alb v poctivě metalovém kabátku.

S jakými technickými problémy se potýká Puce Mary při vydávání nového materiálu? Jak nám najela její spolupráce s Drew McDowallem? Děje se něco nového v Austrálii? A podaří se Špíně někdy vyhnout novinkám z Iron Lung? Poslechněte si celý pořad ze záznamu!

Spustit audio