Rapové šialenstvo a neslovo z budoucnosti. Rollsout & Dokkeytino posouvají tuzemskou rap game až na mesiac

23. červenec 2021

Po menší pauze je zde další speciální rozhovor. Tentokrát jsme ve studiu přivítali trojici hostů: dva interprety a jednoho art directora. Rollsout, Dokkeytino a Igeross přišli pohovořit o svých nových deskách a taky o tom, jak to vlastně celé začalo.

Kdo za poslední léta nezaznamenal slovenské interprety Rollsouta s Dokkeytinem - výraznou dvojici, která aktivně spolupracuje už od roku 2017, nejspíš spal na špatných rapových deskách. Oba by se totiž dali definovat jako stroje na bangery (viz tracky Designer rave, Temna strana mesiaca, Moonwalk nebo Fullhouse) a průkopníci nové vlny rapu, která nabírá v posledních letech čím dál víc na síle.

Na tenhle movement měl velký vliv americký interpret Polo Boy Shawty a banda jeho producentů, se kterými v minulosti Rollsout spolupracoval. Důležitou roli při vývoji jejich vlastního zvuku ale hrají i producenti z jejich stáje. Počínaje samotným Dokkeytinem (který ovšem v posledních letech víc rapuje, nežli skládá) přes neuvěřitelného Losta, HydroYounga až po Tristana a jeho těžkotonážní 808. V rozhovoru probíráme kromě samotného zvuku a začátků jejich spolupráce hlavně nové desky, proces tvorby, skupinové trapové seance a chystané projekty. Vydatný rozhovor pro rapovou kulturu na vaše hlavy!

Jak se vařilo Šialenstvo a Neslovo? Jaký vliv mají Rollsout a Dokkeytino na slovenskou scénu? A co je to ten plug? To vše ve velmi speciálním rozhovoru ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio