Rapper James Cole: Už nejsem tak divoký. Většinu života jsem nebyl schopný se postarat ani o sebe

31. říjen 2021

„Cvičení mi pomáhá akcelerovat oběh životadárné energie v těle a cítím, že když cvičím, tak se rozvíří a je to pro mě hrozně příjemné. Je to můj nativní stav, který mám rád. Vždycky z toho vypadnu, ale teď jsem v tom asi rok a jsem spokojený,“ popisuje svůj vztah ke cvičení rapper Daniel Ďurech aka James Cole.

V rámci přípravy na své alter ego Orfeus si prošel fází, kdy jedl krabičkovou dietu. „Nebylo mi v tom dobře, protože na to stále musíš myslet. A jak na to stále myslíš, tak je to obtěžující. Dneska cvičím jinak, daleko vyklidněněji. Jím si tak, jak potřebuji,“ vysvětluje.

James Cole a Václav Rouček

Tři roky studoval filozofii, ovšem studium nedokončil. „U mě to vedlo k určité pokoře před klasickým vzděláním. Je to opravdu jiný a strašně zajímavý svět. A dovedlo mě to i k vystřízlivění. Došlo mi, že nejsem žádný velký myslitel. Jsou lidé, kteří nad tím strávili celé životy. Byli velcí a měli to jako svou hlavní náplň života. Pro mě to bylo velmi přínosné v tom, že jsem si uvědomil, že ze mě žádný velký filozof nebude a že to ani nechci,“ reflektuje James své studentské období.

Je otcem dcery a za pár týdnů se mu narodí druhá. Jaké pro něj otcovství je? „Pomohlo mi to otevřít se – ve smyslu se o někoho intenzivně starat. Protože většinu života jsem nebyl schopný se postarat ani o sebe,“ dodává.

Jak přemýšlí o svých předchozích vztazích? Odkud pramení jeho soutěživost? Proč si místo psychologů raději pomáhá sám? Má v sobě zakořeněné určité vzory maskulinity? A bojí se smrti? Odpovědi uslyšíte v novém díle Pochlap se.

 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka