Rekordmani K-popu, hvězdné zpěvačky s ostrými lokty a truchlící Ed Sheeran

6. duben 2023

Že pro jedno kvítí se slunce nerozsvítí? Globální hudební žebříčky souhlasí a vedle stálice v podobě singlu Flowers od Miley Cyrus vítají ještě K-popovou idolku Jisoo, kterou znáte z Blackpink. Teď je Jisoo každopádně na sólové dráze a slaví úspěchy s debutovým singlem Flower. Annabelle se ale zdála v doprovodném videoklipu nějaká nesvá: „Jako by nevěděla co s rukama a nohama?“.

Shora teď na všechny shlíží Jimin z BTS, který je prvním jihokorejským sólistou na vrcholu amerického singlového žebříčku. Asi není překvapením, že první místo hitparád ve Velké Británii obsadil Ed Sheeran. Annabelle se nový singl Eyes Closed snažila Filipovi prodat skrze dojemný příběh o ztrátě a truchlení. Ten ale při poslechu refrénu nemohl přestat myslet na podobnost s hitem Wrecking Ball.

Tvrdou ránu na solar daly rapperky Lola Brooke, Billy B, Latto a Young Miami. Poslední dvě zmíněné se k tučnému tracku Don't Play With It, jehož vydání datujeme téměř dva roky nazpět, přidaly až v rámci čerstvé remixové verze. Je podle moderátorů Velkých čísel nový virální život skladby zasloužený? A jak ostré lokty mají brazilská zpěvačka Anitta a „čtyřoká víla“ Melanie Martinez?

Které aprílové vtípky z hudebního světa se úplně nepovedly? A v čem Ed Sheeran připomíná faraona? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka