Režisér Matěj Chlupáček: Miluju ponožky

1. prosinec 2021

Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl režisér a producent Matěj Chlupáček. Ivana s Alešem se mu dovolali do Londýna a ocenili, že byl mladý filmař pozitivně naladěn. Vyptávali se ho samozřejmě na to, kde se rozmnožují říční úhoři a jestli by chtěl být sušenou rybou, ale zjišťovali i to, co je podle Matěje dobrá ukázka špatného filmu.

Muž, který svou první kameru údajně dostal v devíti letech, se v rozhovoru svěřil, že miluje ponožky, nemá rád modrou barvu a není pověrčivý. V hudebním okénku jsme si tentokrát připomněli písničku Vogue od Madonny. Video ke skladbě z roku 1990 režíroval David Fincher, který mimo jiné režíroval třeba filmy Klub rváčů a Sedm.

Co si Aleš myslí o Bradu Pittovi? Kolika let se dožil údajně nejstarší úhoř na světě? Co prozradil Matěj Chlupáček o seriálu, který mapuje život Ivety Bartošové? A má radši kyklopy nebo kentaury? Poslechněte si Bramboru s vejcem a zjistíte to.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.