SFS – Mirka Talavašková, trade Show, Lane Crawford Heritage 160

30. září 2010

Začínáme s postupným představováním návrhářů, kteří se stali letošními Shooting Fashion Stars a budou se prezentovat na slavnostním večeru v DOXu 20. října. Prvním jménem, které vám připomínáme, je Mirka Talavašková, absolventka pražské Všup, která předvede svojí diplomovou kolekci YUNAN.

Reportérka Anna Mayerová vás zvala na trh alternativní módy Trade Show, a od naší římské spojky Jany Patočkové se dozvíte, jak slaví 160 narozeniny kultovní obchoďák Lane Crawford.

Když jsme viděli diplomovou kolekci Mirky Talavaškové, která je inspirovaná velkým multietnickým čínským regionem Yunan, nadchla nás čistota stylu, který vznikl jako drink z destilátu yunanské barevné exotiky nalitý do lehké elegantní sklenky pařížského městského stylu. Právě v Paříži, kde studovala na Ecole Superieure des Arts Apliques Duperre Paris v Ateliéru du Sartiel, se Mirka Talavašková poprvé setkala s inspirací pro tuto kolekci. Více se dozvíte z rozhovoru. Pro dokreslení atmosféry a úrovně letošních diplomek na oděvu Všup nabízíme fotogalerii na našem FCBK.

Jak se slaví výročí kreativně a ve velkém, jsme se dozvěděli od naší římské spojky Pakočky, neboli Jany Patočkové. O zapojení tzv. insiderů do módní tvorby se víc dozvíte v následujícím příspěvku.

Reportérka Anna vás zvala na netradiční trh nezávislé módy v ulicích, který se odehrál v rámci Dne bez aut ve spolupráci sdružení Automat a Kultura jinak.

odkazy:
www.sfstars.cz/cs/
www.fashiondesigners.cz
www.kulturajinak.com/
www.lanecrawford.com/

playlist:
Visions Of Trees - Cult of Cobras (Hippos In Tanks)
Com Truise – Sundriped (AM Discs)
Mean Lady – Rain (uns)
Lush - Island Complex (uns)
Part Time - If I Lose My Cool I Die (Voice Academy Records)
Museum Of Bellas Artes - Who Do You Love (Force Majeure)
Former Ghosts – New Orleans (Upset The Rythm)
Angelo Badalamenti - The Pink Room (Warner)
SBTRKT - Hide Or Seek (Young Turks)
You Say Party - Dark Days, Babe Rainbow Remix (Paper Bag Records)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.