Shooting Fashion Stars 2013: Lucie Králová

5. leden 2013

První velkou módní událostí roku 2013 bude večer Shooting Fashion Stars. Devátý ročník prestižní soutěže pro mladé designéry představí 4 talentované návrháře: Pavla Berkyho, Mirku Horkou, Lucii Královou a Moniku Přikrylovou. Všechny kolekce SFS 2013 vám v Modeschau postupně představíme. Začínáme kolekcí Ztraceno v překladu od Lucie Králové.

Na přehlídku Shooting Fashion Stars 2013, která se má odehrát na začátku dubna chystá Lucie Králová rozpracovanou verzi své diplomky z bratislavské VŠVU. Absolventka ateliéru 343, ze kterého vzešla mimo jiné také Maja Božovič (vítězka Start-Up 2012) nebo Ivana Kaňovská (SFS 2012), se inspirovala antickou architekturou a sochami Olbrama Zoubka. Kolekce odráží Zoubkovo vertikální pojetí postavy. Oděvy mají skulpturální formu a spojují protiklady objemných struktur a hladkých ploch. Celou kolekcí prostupují struktury vytvořené ohýbáním, skládáním a plisováním materiálu. Kromě kolekce pro SFS jsme s Lucií probrali také studium v ateliéru 343 pod vedením doc. Júlie Sabové a jeho prezentaci na Bratislava Fashion Weekendu 2012.

Finalisty Shooting Fashion Stars 2013 vybrala porota SFS Guardians, ve které je za Modeschau Veronika Ruppert. Dále k SFS Guardians pro tento rok patří: Andrea Běhounková (šéfredaktorka Elle), Pavel Ivančic (módní návrhář a vedoucí Ateliéru módní tvorby na VŠUP), Helena Jarošová (estetička), Michal Pěchouček (umělec), Goran Tačevski (módní fotograf), Hana Zouvalová (ředitelka Novesta CZ a La Gallery Novesta), Olo Křížová (kreativní ředitelka Stars Communication) a Janina Šlemínová (producentka, ředitelka Stars Communication).

odkazy:
http://www.krakoradesign.cz/
http://www.sfstars.cz/cs/

playlist:
Gossip – Perfect World, RAC Mix (Columbia)
Bewilderbeast – Water Below (The ET Recordings )
Octo Octa – So-Lux (100% Silk)
Tempogeist – Romeo, Monitor 66 Remix (Shiny Disco Club)
Nicky Minaj – Beez In The Trap (Young Money )
Mi Ami – Time Of Love (100% Silk)
Shigeto – Huron River Drive , Evenings remix (Ghostly International )

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.