Skoro jako úplně nová hra. Datadisk Phantom Liberty povyšuje Cyberpunk 2077 na další úroveň

22. září 2023

Futuristické RPG Cyberpunk 2077 přivítá příští týden své první a zároveň poslední příběhové rozšíření. Šárka měla možnost datadisk Phantom Liberty dohrát v předstihu, k ruce dostala i nový update, který tři roky starý titul zásadně mění k lepšímu, a o obojím se v Questu pořádně rozpovídá.

Rozšíření samotné se odehrává v nové části Night City, kam se protagonist(k)a V vydává za účelem záchrany hlavy Nových spojených států amerických, s motivací se za odměnu jednou provždy zbavit čipu ve svojí hlavě, kvůli kterému vidí dávno mrtvého rockera Johnnyho Silverhanda (Keanu Reeves). Zápletka se nicméně záhy zamotá v plnohodnotný špionážní thriller, kde se hráči sblíží s ansámblem zajímavých postav v čele s hackerkou Songbird (Minji Chang) a spícím agentem Solomonem Reedem (Idris Elba).

Phantom Liberty nepřináší do Cyberpunku 2077 jen více téhož v podobě košatého příběhu se spoustou zajímavých odboček, doprovází ho neméně vydařený update 2.0, který kompletně přepracovává třeba umělou inteligenci policejních složek, ale také prakticky celý systém vývoje hratelné postavy či kybernetických implantátů, které si v budoucnosti do svých těl instalují prakticky všichni obyvatelé kalifornské metropole.

Cyberpunk 2077 nicméně není jedinou hrou, kterou její datadisk třeba i po méně vydařeném startu povýšil mezi pamětihodné tituly. Lukáš s Jardou tak vzpomínají třeba na Mysteries of the Sith pro Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II, Šárka zase na to, jak její Simíci mohli v roce 2001 konečně jezdit na dovolenou.

Vyplatí se čekat roky na kompletní edice her? Proč si Šárka u Phantom Liberty vzpomněla na Vetřelce? Poslechněte si celou epizodu Questu o rozšíření pro Cyberpunk 2077 a dalších významných herních dodatcích.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka