Soutěž o nejhezčí zadnici v muzeu a demonstrantka v rouše Evině. To jsou top zprávy minulého týdne

24. červenec 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ten nejnadýchanější chléb ze zpravodajské pekárny.

Jako obvykle moderátorky zaujala hned celá řada kauz jak ze světa, tak z regionů. Ivanu jakožto milovnici umění šokovala zpráva o tom, že muzejní kurátoři rozjeli na Twitteru online bitvu o nejlepší pozadí. Soutěžit však nebudou oni, ale exponáty jejich výstav. Kampaní chtějí zaujmout potenciální návštěvníky, kteří neměli možnost navštívit v poslední době kvůli pandemii žádné galerie, a nemohli zde tedy obdivovat zadky osobně. Poslední výzvy se zúčastnily exponáty jako zadek vycpaného tapíra, který zcela vypelichal od samého hlazení, nebo rostoucí pozadí Jindřicha VII. Zuzana si myslí, že Jindra rozhodně nebyl na paleo stravě jako Ivana.

Málo naplat, aktuální díl je hodně o nahotě. Zuzanu jako jogínku potěšila zpráva o tom, že jistá Američanka nahá cvičila jógu uprostřed demonstrace. Ivana pak Zuzanu nabídla všem jako možnou nahou demonstrantku pro Českou republiku.

Nemohla samozřejmě chybět nějaká ta bizarnost z moravské metropole. Moderátorky vzala za srdce informace o tom, že muž v Brně se vydal do restaurace, zapomněl tam mobil, peněženku i psa. Vše ale dobře dopadlo.

Je mezi zapomnětlivým mužem, nestoudnou demonstrantkou a soutěží o nejhezčí umělecký zadek nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.