Stage: The Vaccines z festivalu Benicassim 2012

18. říjen 2012

Pondělní Stage na Radiu Wave 22. října od 19:00 ovládnou britští The Vaccines, jejichž červencové vystoupení na festivalu Benicassim vám můžeme nabídnout díky nahrávce veřejnoprávního Radia Nacional de España.

Čtveřice mladíků The Vaccines zažila loni raketový nástup na scénu díky svému debutu What Did You Expect From The Vaccines?. Ostrovní indie-rockeři, kteří se ve své chytlavé hudbě inspirovali jak v padesátkovém rock´n´rollu, tak i v post-punku a popu, si za svou krátkou kariéru vysloužili četná přirovnání ke kapelám jako Franz Ferdinand, Jesus And Mary Chain, Foals, The Hives a desítkám dalších včetně výlupků The Horrors (kytarista Freddie Cowan z Vaccines je ostatně bratrem basáka Toma ze zmiňovaných The Horrors).

Na koncertě, jež vám dnes nabízíme, formace představila také nový repertoár z aktuální druhé desky Come of Age, kterou The Vaccines vydali 3. září na značce Sony.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.