Stáhněte si koncert Schwarzprior z olomoucké Radio Wave Live Session

Elektro kapela Schwarzprior, která patří k nejvýraznějším novým skupinám posledních let, vystoupila na speciální Radio Wave Live Session v Olomouci, která proběhla v rámci doprovodného programu festivalu AFO. I tenhle koncert vám nabízíme zdarma ke stažení jako součást narozeninového balíčku Radia Wave k oslavám deseti let vysílání.

Kapelu Schwarzprior, v jejíž hudbě se prolíná synth pop, dark wave a elektro, založila trojice Tomáš Motal, Radek Pleha a Edgar Schwarz v roce 2009 v Ostravě. Členové, kteří studovali uměleckou fakultu tamní univerzity, debutovali prostřednictvím eponymního EP, které jim – společně s charakteristickým důrazem na vizualitu projektu – zajistilo místo v publikaci Zde jsou psi.

Opravdovým průlomem ale byla až debutová dlouhohrající deska s cheatovacím názvem IDDQD, která vyšla v roce 2014 a okamžitě atakovala všechny důležité hudební ceny. V lednu roku 2015 pak Schwarzprior svůj rostoucí kultovní status přiživili unikátním videoklipem ke skladbě Železem rty, který je považovaný za jedno z nejlepších českých hudebních videí poslední doby. Členové skupiny jsou známí i jako promotéři nebo vizuální umělci – Edgar Schwarz vede ostravskou Gallery 13 pro současné umělce a pořádá koncerty, Tomáš Motal je komiksový kreslíř a Radek Pleha pracuje jako designér a animátor.

Na koncertě, který proběhl v rámci tradičního olomouckého festivalu AFO, představila skupina hlavně skladby ze zmíněné debutové desky IDDQD a s naprostým přehledem přesvědčila i poslední pochybovače o tom, že patří mezi nejvýraznější současné projekty na celé české scéně.

KONCERT SCHWARZPRIOR SI MŮŽETE STÁHNOUT TADY!

autor: Radio Wave
Spustit audio