Startér 13 má rád literaturu

27. březen 2014

Jonáš sice neudělal státnice z českého jazyka a literatury (určitě to pro Jakuba bude podnět k zákeřným vtípkům na jeho osobu), ale nic to nemění na tom, že si pořád rád čte. Možná proto se mezi novinky třináctého dílu probojoval i tajemný Profesor Neutrino, který kombinuje hudbu s texty literárních klasiků jako je E. A. Poe, Jorge Luís Borges, Pablo Neruda nebo Charles Baudelaire. Profesor do svých literárních lektvarů přimíchává vokál panamské zpěvačky Mily Lombardo a triphopové beaty, tak schválně, jak vám to bude chutnat.

Pokud máte radši křehčí věci s českými texty, můžete se podívat do kufru hudebníka, který si říká Kygiss. V e-mailu psal, že nás rád poslouchá, tak jsme mu dali taky šanci a jsme nadšení! Ondřej Kyas, jak zní civilní jméno hudebníka, vystupuje například jako host kapely Květy a napsal už tři celovečerní opery. Tolik aspoň tvrdí jeho heslo na Wikipedii. Takovou čest zatím moc projektů ve Startéru nemělo poslechněte si Kygissův song Kufr a posuďte, jestli mu místo v internetové encyklopedii a potažmo v hitparádě Startér patří.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.