Startér si hoví v komfortní zóně s Hard to Frame a vyráží na jízdu s Iggy Mayerov

4. březen 2019

První březnové kolo přineslo do hitparády neobjevených dva velice kvalitní singly. Song odkazující na tradici drum’n’bassu a dubstepu od Hard to Frame a hlavně pak nečekaně popový hit od shoegazových Iggy Mayerov jsme poslouchali s porotou ve složení Žofie Dařbujánová a Albert Černý.

Pražští Hard to Frame fungují od roku 2013 a na scéně patří mezi zavedené projekty. I my o nich víme už nějakou dobu – až s novým singlem nás ale přesvědčili, že jde o víc než jen o puristickou žánrovku. Skladba Papercut ukazuje výborně sehranou kapelu, která se nebojí „netlačit na pilu“, zkoušet metodu „méně je více“. Songu Papercut tak dominuje sebevědomý, elegantní vokál, okolo něj se všechno točí, to on pohání skladbu dál. Je trochu škoda, že Hard to Frame nezkusili vyjít ještě dál z komfortní zóny u nás velice oblíbeného, ale také už dlouho v devadesátkách zaseklého žánru drum’n’bassu. Papercut zní na tyto poměry svěže, ale mohl být klidně ještě o dva další kroky napřed před konkurencí.

Z nového singlu další pražské kapely Iggy Mayerov máme velikou radost. Možná si na ně vzpomínáte už z loňského ročníku, kdy se formace málem dostala až mezi finálovou trojici. Se singlem Ride mají snad větší šanci! Je to skvěle napsaný song s popovým drajvem, zpěvačka Tereza působí jistěji, ostatně stejně jako zbytek Iggyho M. Dovedeme si představit, že kdyby Iggy chtěli, mohli by se nakonec dostat mezi rádiové favorites. Tak držíme palce, ať jsou hlasy!

Poslechněte si celý záznam posledního kola hitparády s Albertem, Jonášem a Žofkou. Souhlasíte s naším hodnocením? Ať už ano, či ne, hlasy pro kapely jsou jenom na vás. Nebo pošlete vlastní song na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.