Startér - vydání desáté

27. březen 2014

Ani jedna novinka z minulého kola nepostoupila, takže hlavní žebříček Startéří hitparády zůstal téměř stejný. Snad bude mít pětice novinek, které jsme vám představili v tomto jubilejním desátém Startéru větší štěstí. Podpořte své oblíbence, děláte to opravdu jen pro ně!

1. místo - Nás všech - Beatnickej flám
Pražská kapela Nás všech se stylem přibližuje nejvíce k R&B, hiphopu, ale obsahuje i nezanedbatelný prvky funku a jazzu s častým výskytem živých nástrojů. NV tvoří dva stálý členové mající na svědomí veškerou hudební a textovou produkci, ale nezřídka se v roli hostů objevují zpěváci a hudebníci různých zaměření. Říkají o sobě: "Pilujeme tenhle projekt hlavně proto, že nás to baví. Není to náš životní styl, ani image, je to především potěšení z tvorby, seberealizace a radost z toho, že se ta muzika někomu líbí."
Stránky kapely

2. místo - Neplatná Identita - Dneska je můj den Pražská hiphopová crew Neplatná Identita právě vydává luxusní třináctitrackový demáč Oblast 51. Tato pražská trojice (Romi, Grimy, Kap) začala fungovat pod tímto názvem už někdy v roce 2003. Tehdy na sebe už trochu upozornili demáčem Neorap. Kromě řady koncertů za sebou mají i několik úspěchů v hiphopových kláních, jako je třeba Utkej se v rapu.
Stránky kapely
www.myspace.com/nidentita

3. místo - Bu-Fu - Puť
Další nu-metalová ostrost, která nám přistála na stole. Kapela Bu-Fu je pětičlenná, kapela Bu-Fu zpívá třemi jazyky, kapela Bu-Fu má internetové stránky, takže tam se o nich dozvíte víc.
Stránky kapely

4. místo - Charlie Streight - Platonic Johny
Mladičká kapela hrající teprve od srpna 2006. Za tu krátkou dobu stihli získat úctyhodný houf fanoušků a nadchli snad každého kritika, který si jich už stihl všimnout. Není divu, jejich živá vystoupení jsou neskutečně nabitá a živá. Jen málokdy člověk v Čechách zažije tak upřímnou radost z hraní.
Stránky kapely

00519072.jpeg

5. místo - Toba - Propast
Po předloňském demu DEMOkracie a jeho loňském následovníkovi DEMOkracie 1.2, na němž se podílel jako člen Rychlé Roty, vydal pražský rapper Toba opět sólový počin. Jmenuje se Radost a Propast. Texty jsou čistě autorskou prací, kromě hostujících slok, které si pozvaní interpreti napsali sami. Tématický rozměr skladeb se pohybuje od politiky, přes lásku, až po vtipné příběhy o zvířátkách.
Stránky kapely

NOVINKY

Mindway - Replay
Kapela Mindway byla již několikrát hostem na Radiu Wave. Teď se přihlásili do Startéru. Na nu-metalové scéně patří rozhodně mezi to nejzajímavější a nejzručnější. Cokoliv o nich chcete vědět se dozvíte z jejich webových stránek.
Stránky kapely

00519084.jpeg



Somebody Recalled - Empires reherasal
Táborská kapela Somebody Recalled je spřízněná s legendární kapelou C. A přitom si bere hodně inspirace třeba od Asian Dub Foundation. Výsledek je tedy, jak jinak než originální. Najeďte si na jejich myspace, ať jste v obraze.
Stránky kapely

The Carve - This Game
Výherci Startéru Live se vracejí do hitparády Startér, tentokrát se svou další písní This Game.
Stránky kapely

Reskata - Another place
Dívčí rockové uskupení si ošperkovalo svůj demáč Hiramem Bullockem. To se povede jen málokomu. Cokoliv o nich chcete vědět se samozřejmě dozvíte na jejich webu.
Stránky kapely

00519087.jpeg





DJ ICE - default_hq2
Breakbeatový a techno DJ a producent, tady ho máte.
Stránky kapely

Pravidla hitparády Startér:
Pořad běží jednou za 14 dní vždy v úterý ve 20:00. V každém startéru je 5 skladeb, které postoupily z minulého kola a minimálně 4 novinky. O pořadí rozhodují hlasy posluchačů, které se zasílají na adresu starter@rozhlas.cz. Jeden email se rovná jednomu hlasu. Název kapely napište do předmětu, aktuální seznam kapel se pokaždé objeví zde. Hlasy ze stejné adresy se nesčítají.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.