Startér - vydání druhé

27. březen 2014

Druhé kolo Startéru samozřejmě přineslo prvního vítěze. Usilovně jste hlasovali po celé dva týdny a nejvíc právě pro DIGITAL DIVISION!!! Upřímně jim gratulujeme. Zároveň jsme nasadili další tři novinky a představili si několik zahraničních nepodepsaných talentů. A vůbec, tady to máte hezky popořadě a přehledně.

SOUTĚŽNÍ

HLAVNÍ ŽEBŘÍČEK
1. místo: Digital Division - Sweet Dreams
Kapela z Jihlavy hrající svižné electro. Skvělí, progresivní, zvukově jasně vyhranění... GRATULUJEME ještě jednou k prvnímu vítězství druhého ročníku Startéru.
Myspace kapely

00632178.jpeg

2. místo: Drama Jaqua - Alphabet
Drama Jacqua je jeden z těch, kteří se už ve Startéru objevili minulý rok, ale vzhledem k tomu, že je tak obdivuhodně plodný a stihl natočit další mnohapísňové demo, tak jsme vám ho předhodili znovu. Stojí za to si ho vpustit do ucha.
Myspace kapely

3. místo: Lanugo - Waterflight
Na první pohled jen milovníci lomo fotek. Na první poslech jen další šikovní jazzmani z Prahy, na další poslech se právě od těch zástupů technicky dokonalých, ale bezduchých jazzmanů liší tím, že hrají s vášní. Lanugo jsou skvělí.
Myspace kapely

NOVINKY
UNDO - Pilot
Pražská electro parta spřízněná s projektem MIDI LIDI se zatím asi nejvýrazněji blýskla na minulém večírku BOHEMIAN LIKE YOU. Oproti nim ale obohacují synthetický zvuk o deep country cashovskou kytaru a harmoniku.
Stránky kapely

Hallucigen - Root Down 42192
Velmi zručný bootlegář, remixér a producent se vrací s remixem Beastie Boys. Mohli byste si říct, že zremixovat Beastie Boys by mohl každý, obzvlášť od té doby, co mají většinu svých tracků na stránkách v acapella verzích, ale zkuste si je zremizovat takhle dobře!!!
Myspace projektu

00632180.jpeg

Broken Beatnick - Dr MX
Další talentovaný elektronický producent, který si zaslouží vaši pozornost i hlasy. Jeho track DR MX není rozhodně jediným skvostem v jeho produkci. Přesvědčte se na jeho myspace.
Myspace projektu

ZAHRANIČNÍ (NESOUTĚŽNÍ) SEKCE STARTÉRU
Lesbians On Laptops - Pool Party
Prazvláštní laptopově grimeový projekt, který svým zeleným odérem připomíná Goldie Looping Chain. Tradiční britská hravost a zahrávání si s popkulturou jemně rozostřeného a zemitějšího rázu.
Myspace projektu

Kokekokko-z - Bungatyanba
Japonská kapela, která svou vzletností a euforičností připomíná třeba to, co mají společné Bloc Party a Arcade Fire, schopnost vytvořit masivní zvuk, na kterém se dá jakoby létat. To samé se dá říct v podstatě i o jejich spřátelené a o poznání známější japonské kapele Polysics.
Myspace kapely

Gindrinker - El Ton
Postrocková kapela z Cardiffu, kterou pro svět objevil časopis Plan B.
Myspace kapely

Pravidla hitparády Startér
Pořad běží jednou za 14 dní vždy v úterý ve 20:00. O pořadí rozhodují hlasy posluchačů, které se zasílají na adresu starter@rozhlas.cz. Jeden email se rovná jednomu hlasu. Název kapely napište do předmětu, aktuální seznam kapel se pokaždé objeví zde. Hlasy ze stejné adresy se nesčítají.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.