Startér - vydání dvanácté

27. březen 2014

Startérů už proběhl rovný tucet, konečně zase jednou postoupilo několik novinek z minula, k tomu vám servírujeme tři další a proletíme i britským kulturním podhoubím, na kterém vypučeli Hadouken! Nezapomeňte podpořit vaše oblíbené projekty a kapely, právě vaše hlasy ovlivňují pořadí Startéru.

HLAVNÍ ŽEBŘÍČEK

1. místo: Digital Division - Trick
Kapela z Jihlavy hrající svižné elektro. Skvělí, progresivní, zvukově jasně vyhranění... svého času vyhráli Startér č. 2 s trackem Sweet Dreams. Teď se vracejí s novým materiálem a novou zpěvačkou, celkově jsou noví, ale pořád stejně dobří jako kdysi.
Myspace projektu

2. místo Audiofenky - Honky
Ženská frakce Midi Lidí. Vedle grafického designu, šperků a tak vůbec padá z těchto renesančních žen ještě i krásně osobitě poetická hudba, pro kterou můžete hlasovat na starter@cro. Kutya, KaZetKa a Johana Švarcová si vaši pozornost a náklonnost rozhodně zaslouží.
Myspace profilu

00712506.jpeg

3. místo I. M. Keetch feat. Eli Mei - Distance
Možná si ještě vzpomenete na lehce najazzlý hiphopový projekt Nás Všech, v prvním ročníku jsme ho nasadili a pak už ze Startéru díky vašim hlasům skoro nezmizel. Za projektem I. M. Keetch stojí podobná jména, akorát že tentokrát se producentsky odreagovávají zase na rychlejších junglových beatech.
Myspace projektu

NOVINKY

The Flickers - Luxurious Smell
Pražské, trendy rychle stíhající duo. Polaroidy, jedovaté barvy, space invaders, KISS... hráli před Scissorhands a budou hrát před Dorian Gray´s Prostitutes a The Fake Tapes. O svém trendařství vědí, to, že ho přiznávají, je zachraňuje, nemusíte se nad tím pohoršovat a jen si užívat energii, která z jejich hudby probleskává. A o to u punku přece jde, ať už má před sebou jakoukoliv předponu (post, elektro nebo disko... to je jedno).
The Flickers

00712509.jpeg

Moninsomnie - Bye I´m leaving
Písničkář z klanu okolo Hoškovic sourozenců, neměli jsme ponětí o tom, že je, než nás jedna jeho skalní virtuální fanynka upozornila na jeho už přes rok staré demo. Prostě vám ho musíme pustit!
Moninsomnie

Electrofunkyz - When i keep pulling off my und
Electrofunkyz jsou z Nových Zámkov - čiže New Castle, jak říkal Meky Žbirka (těm, co nepamatují, se omlouváme). Sami sebe definují takto: "Electrofunkyz je zoskupenie mladích ludí z Nových Zámkov, ktorí sa snažia vniest trošku hudobnej kultúry do tohto hudobnokultúrne nevyspelého mesta. Ich hudobný žáner sa mieša od downtempa cez nujazz až po breakbeat."
Electrofunkyz

Zahraničí:
http://www.myspace.com/theghostfrequency
http://www.myspace.com/ellemilano

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.