Startuje Osobák. Zažijte na vlastní uši tréninky pod dohledem profesionálů a začněte sportovat

29. listopad 2019

V pondělí 9. prosince startuje v audioportálu Českého rozhlasu mujRozhlas.cz a ve vysílání Radia Wave unikátní osmidílná série zaměřená na sport, pohybové aktivity i na relaxační cvičení. Moderátor v roli hobby sportovce Martin Minha oslovil osm profesionálů, se kterými si danou činnost na vlastní kůži vyzkoušel, a s pomocí zvukového mistra Járy Pokorného vše originálně zaznamenal na mikrofony Českého rozhlasu.

Série cílená na hobby sportovce i posluchače, kteří o aktivnějším životním stylu přemýšlí, ale zatím třeba nenašli odvahu nebo čas, odstartuje dílem z pražské horolezecké stěny, na které se moderátor učí základy sportovního lezení pod dohledem několikanásobného mistra světa v lezení na obtížnost Adama Ondry.

Jak ale říká autor Osobáku, o profilech známých tváří to tentokrát rozhodně nebude. „Rozhovorů se sportovci natáčenými v klidu ve studiu je v českém rozhlasovém prostředí strašně moc. My jsme se rozhodli vyrazit za olympioniky, mistry světa a dalšími experty a natočit pod jejich dohledem vzorový trénink sportu (či aktivity), kterému se naplno věnují. Chceme, aby posluchač dostal chuť danou věc vyzkoušet. Osobák má lidem přiblížit, jestli by je poslouchaná aktivita bavila, co všechno obnáší, jaké svaly u ní posílí a hlavně jak s ní začít. Ne všechny díly jsou ale jen o dřině. Zařadili jsme také např. jógu či stále oblíbenější saunové ceremoniály. Mám pocit, že něco podobného tu ještě nebylo.“

Od pondělí 9. prosince najdete každý týden jeden nový díl Osobáku na webu wave.cz/osobak. Martin Minha vám postupně pod dohledem profesionálů přiblíží trénink sportovního lezení, běhu, plavání, cyklistiky a crossfitu. Protáhne se u jógy, pod dohledem saunového mistra si vyzkouší saunový ceremoniál a po Novém roce vyrazí s celým štábem i na snowboard. V roli trenérů se představí např. lezec Adam Ondra nebo MMA zápasnice Pavla Kladivová. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty.

autor: Martin Minha
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.