Švábí sex je zachráněn a běžkyně si nadělala do kalhot. To jsou nej zprávy minulého týdne

14. duben 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ten nejsladší brusinky ze zpravodajského paloučku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanku jako milovnici biologie a evoluce zaujala zpráva o tom, že švábi neboli rusi domácí svou evoluční kartu vsadili na život v lidské blízkosti. Lidé ale takové nadšení pro společné soužití nesdílí a hubí je. Hmyz si proto vyvinul ochranné vzorce chování proti nejrůznějším druhům návnad. Jeden z úhybných manévrů však poznamenal švábí rituál páření, ale část švábích samečků si už s touto trampotou poradila.

Zuzanu jako fanynku fekálních historek pobavila informace o tom, že si běžkyně Tamara Torlakson ulevila uprostřed maratonu do kalhot. Zvládla běh bez zastavení a ničeho nelituje. Torklasonová totiž zaběhla svůj osobní rekord, a to jen několik měsíců po porodu jejího dítěte.

Nesměla chybět ani nějaká ta krimizpráva z Brna: neznámý zloděj okradl mladého kutila o traktůrek.

Je mezi loupeží traktůrku, vynalézavým hmyzím sexíkem a pokáleným běžeckým úborem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.