Sýromil: Bojuju proti cedulím „eidamské sýry“

6. květen 2013

Foodblogger Vašek Jelen je známý pod jménem Sýromil. Jeho dlouhodobým tématem jsou tedy logicky sýry, o kterých píše hlavně na svém blogu www.syromil.cz. Snaží se tak přispět k tomu, aby se dobré sýry staly běžnou součástí našich tabulí a aby si je umělo užít stále více lidí.

„Chci si kupovat sýry na které mám chuť, chci mít možnost volby a chci poznávat nové. Modlím se, aby se už nevrátila doba, kdy nám přišlo normální, že náš výběr sestává z několika druhů, z nichž každý je trapnou imitací originálu. I proto píšu tento blog,“ říká Vašek, který představuje méně známé zahraniční sýry, komentuje stav sýromilství u nás nebo upozorňuje, kterým sýrům se vyhnout.

V pořadu Za vodou se tentokrát dozvíte nejen to, jak dlouho lidé sýr vyrábí a jak na to přišli, jaké druhy sýrů existují, ale i kde se u nás dají kvalitní sýry sehnat, jak si je můžete zkusit sami vyrobit, nebo na jaké chyby při konzumaci kvalitního sýru si dát pozor. Věděli jste, že i červivý sýr může být vzácnou pochoutkou?

Vašek Jelen vystudoval VŠE a FSV UK. Živí se jako konzultant – pomáhá svým klientům k úspěchu v online prostředí. To je důvodem, proč jsou kromě sýrů jeho dalšími koníčky webová analytika, sociální média a dobrý marketing.

autoři: Robert Candra , Martin Melichar
Spustit audio