Tajná vášeň pro bojovky i předplatné zaplacené poštou. Quest odhaluje niterná herní tajemství

16. srpen 2024

Jarda, Šárka a Lukáš spolu už pět let moderují Quest a znají se ještě déle. I po těch letech se ale stále dokážou navzájem překvapovat – a tím spíš některé jejich herní libůstky překvapí i vás. Trojice moderátorů tentokrát vyvedla na procházku herní kostlivce ze svých skříní a přiznává se k hráčským zvykům, které byste do nich možná ani neřekli.

Jardova přiznání Šárku s Lukášem moc překvapit nedokázala - svou láskou k závodním hrám ani bojovkám se při vysílání příliš netají. Možná jim ale zvládlo vyrazit dech alespoň množství her i celých sérií, které v těchto žánrech hrál a dohrál. Do studia totiž dorazil vybavený papírem poctivě popsaným z obou stran. O něco víc šokující bylo pak Jardovo doznání k lásce ke klikacím adventurám, stejně jako množství času, které strávil v The Sims.

To by u Šárky asi nikoho nepřekvapilo a ani její láska k virtuálnímu fotografování by neměla takový potenciál, kdyby ji tehdejší omezená nabídka v mládí nepřivedla k hraní lechtivé záležitosti Playboy: The Mansion. Z čeho by ji ale nepodezíral asi nikdo, je mladická závislost na Runescape, kde si předplatné kvůli absenci platební karty musela opatřit poněkud nekonvenčním způsobem.

Lukáš naproti tomu za svých mladých let propadl stíhačkovým simulátorům, a to až do té míry, že si chtěl doma v obýváku postavit vlastní kokpit. Jelikož se považuje za otevřeného člověka, herních tajemství prý už stejně moc nemá, a tak třeba přítomnost jistého ročníku virtuálního basketbalu v osobním seznamu 10 nejhranějších titulů překvapila i jeho samotného.

Za kterou hru se Jarda trochu stydí, ale přesto by ji všem doporučil? Co Lukáš nejvíc nenávidí v onlinovkách? Kterou platinovou trofej by Šárka radši neměla? Poslechněte si celý díl Questu o moderátorských herních tajemstvích.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.