Tchaj-wan je mnohem víc než bubble tea, karaoke a instantní polévka

8. červen 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly Lenu a Matyáše, někdejší studenty čínštiny, kteří svého času felili na Tchaj-wanu.

Zuzana začala svým silným statementem z Wikipedie, který tvrdí, že je na Tchaj-wanu nula procent vodních ploch. Matyáš na to odvětil, že se mu to nezdá, protože dělal bakalářskou práci o tamním lázeňství, které je vyhlášené a dost se zakládá na vodě. Ivanu pak zajímalo, v jaké oblasti Matyáš bádal – a on zkoumal velice zajímavé téma: kontaktní zóny v jednom muzeu o lázních. Jistě vás zajímá, co jsou to kontaktní zóny, ale věřte, že bez vysokoškolského titulu se to chápe poměrně obtížně.

Pak přišla řada i na Lenu. Ta se svěřovala s tím, že byla poněkud v šoku z tamních miniaturních koupelen, ve kterých je sprchová hadice hned nad záchodem, a tak můžete vykonávat všechny své potřeby současně. Dále na sebe propálila, že na ostrově randila, ale detaily sdělit nechtěla.

Matyáš se svěřil, že se vůbec nebavil se svými spolubydlícími. Pak vytáhl svoje zápisky, aby posluchačům sdělil, že jsou na Tchaj-wanu moderní takzvané convenient stores obchody, kde můžete nakupovat, randit, platit nájem nebo jen tak lelkovat během tajfunu.

Nakonec došla řeč ještě na místo zvané Horní Krupá, čajová vejce, náboženské průvody, Tomáše Halíka, růženíny a bublinkový čaj bubble tea.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že instantní polévka nemusí být jen známkou chudoby, ale třeba i toho, že jste stylař z Tchaj-peje.

Spustit audio