There is not only one Fashion Week in Prague

11. srpen 2012

Kromě dvou fashion weeků nás letos na podzim čeká i Prague Fashion Weekend, který představí průřez současnou českou návrhářskou scénou i začínající talenty v rámci soutěže START-UP. Uvidíme, nakolik nahuštění tří událostí poměrně krátkém časovém rozmezí září/říjen ovliní jejich návštěvnost a program.

Po Praze se v těchto dnech vyrojily plakáty Dreft Fashion Weeku s nápisem „There is only one Fashion Week in Prague“. Není to ale tak úplně pravda, protože fashion week opět chystá i Designblok. Odehraje se pod jménem Premiere Fashion Week v odsvěceném barokním kostele sv. Šimona a Judy. Byli jsme z toho nejdřív zmatení, protože Dreft Fashion Week byl vloni součástí Designbloku. Pro vysvětlení jsme se proto spojili s Larisou Blichovou z Designbloku.

Nejvíce podrobností je zatím známo o programu Prague Fashion Weekendu, který startuje jako první 12. září v bílém stanu od Mercedes Benz s molem a showroomem na Hradčanském náměstí. Na jeho runway vyjdou kolekce designérů jako Zuzana Kubíčková, Zdenka Imreczeová, Jakub Polanka, Hana Stocklassová nebo Mirka Talavašková. Několik jmen z programu už zveřejnil i Premiere Fashion Week Designbloku, na kterém se mimo níže představené kolekce Muset představí třeba Liběna Rochová a studenti jejího ateliéru, nebo mladý asistent ateliéru módní tvorby na VŠUP, Miroslav Sabo. Z programu Dreftu je zatím známá výherkyně černé karty Jindra Jansová, která představí svojí diplomovou kolekci z VŠUP.

02682905.jpeg

Modrotiskový motiv z 20. let je jedním z prvků kolekce pro letošní jaro a léto od Muset. Řada Venus As A Boy je zatím nejvíce ženská a nejnositelnější kolekce, jakou jsme od Muset viděli. Prohlédnout a vyzkoušet si ji v těchto dnech můžete v La Gallery Novesta. V rozhovoru s Pavlem Ivančicem se dozvíte víc o materiálech, střizích a inspiracích pro Venus As A Boy. Ptali jsme se také na jednoduché kabáty, které jsou v butiku Novesty vystavené jako předzvěst nové kolekce, která se představí na Premiere Fashion Week v rámci Desigbloku.

Odkazy:
www.muset.cz
designblok.cz
www.dreftfashionweek.cz
www.fashionweekend.cz

Playlist:
Moon Duo – Sleepwalker (Sacred Bones)
Poolside – Only Everything (Day & Night Recordings)
Wild Nothing – Paradise (Captured Tracks)
Rage Peace (Channelled By Prince Rama) – So Destroyed (Paw Tracks)
Wavves – Hippies Is Punks (uns)
ERAAS – Briar Path (felte)
Innergaze – What's Your Body Doing Tonight (100% Silk)
Le1f – Yup (Greedhead)
Taken By Trees – Dreams (Secretly Canadian)
Vektroid – Mindscape (uns)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.