Tip Juliany Maškrtnice: Zajeďte si do Jeseníků pro domácí slaný karamel nebo bylinný sirup

5. říjen 2021
Tip

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica má pro vás tentokrát tipy na nové podniky v Praze i gastro výlety po celé republice. Letos v září se v malebném podhůří Jeseníků otevřela nová kavárna Jiříkovská pecka. Vyzkoušet můžete výběrovou kávu z olomoucké pražírny Kikafe nebo domácí koláče a buchty. Domů si pak můžete odnést místní bylinné a ovocné sirupy, slaný karamel nebo medovou hořčici.

Do pražské ulice V Celnici můžete nově vyrazit do pivnice Pult. Nový podnik patří pod zavedenou sérii restaurací Ambiente. Na čepu vždy najdete šest ležáků různých pivovarů, k nim pak v nabídce najdete sušené uzeniny od přidruženého podniku Amaso.

A pokud máte spíš chuť na ovocnou nebo zeleninovou šťávu, vyrazte do Goodloku na Jungmannově náměstí. Na menu najdete také domácí propolis, smoothies nebo cold brew a jiné kávové nápoje.

Které další podniky teď rozhodně nesmíte minout? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.