Tip Juliany Maškrtnice: Zajeďte si do Jeseníků pro domácí slaný karamel nebo bylinný sirup
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica má pro vás tentokrát tipy na nové podniky v Praze i gastro výlety po celé republice. Letos v září se v malebném podhůří Jeseníků otevřela nová kavárna Jiříkovská pecka. Vyzkoušet můžete výběrovou kávu z olomoucké pražírny Kikafe nebo domácí koláče a buchty. Domů si pak můžete odnést místní bylinné a ovocné sirupy, slaný karamel nebo medovou hořčici.
Do pražské ulice V Celnici můžete nově vyrazit do pivnice Pult. Nový podnik patří pod zavedenou sérii restaurací Ambiente. Na čepu vždy najdete šest ležáků různých pivovarů, k nim pak v nabídce najdete sušené uzeniny od přidruženého podniku Amaso.
A pokud máte spíš chuť na ovocnou nebo zeleninovou šťávu, vyrazte do Goodloku na Jungmannově náměstí. Na menu najdete také domácí propolis, smoothies nebo cold brew a jiné kávové nápoje.
Které další podniky teď rozhodně nesmíte minout? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.