Tip Juliany Maškrtnici: V bistru Kuchyň se budete cítit jako u babičky

2. říjen 2018
Tip

V tomto týdnu naše rubrika Tip přináší několik doporučení, kam se podívat a o co se zajímat, která vybírala Juliana Maškrtnica. Radí vyrazit do letos v létě otevřené restaurace Kuchyň na Hradčanském náměstí. Těšit se můžete i na Dýňové slavnosti nebo literární novinku Kvásek.

V pražské restauraci Kuchyň nehledejte žádnou stálou nabídku. Speciální je především díky svému inovativnímu přístupu k výběru jídla. Každý zákazník má možnost zvolit si svůj pokrm po nahlédnutí přímo pod pokličky hrnců. Vybrané jídlo poté naservírují a donesou až k vašemu stolu. Poslechněte si celý tip známé pekařky a foodblogerky, která také doporučuje první říjnový víkend navštívit Dýňové slavnosti nebo četbu nově přeložené novely od Robina Sloana.

Příští týden opět doporučuje architekt Adam Gebrian.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.