Tip Terezie Kovalové: Zajděte na koncert britské kapely Razorlight nebo předávání cen Vinyla

29. leden 2019
Tip

Tento týden v naší rubrice Tip opět doporučovala violoncellistka Terezie Kovalová. Vybrala pro vás hned několik hudebních akcí nebo divadelní představení, které v nejbližší době stojí za pozornost. Jako první radí navštívit koncert britské kapely Razorlight v Lucerna Music Baru. Kapela má za sebou koncerty v londýnské O2 areně nebo předskakování kultovním U2. V Praze se poprvé představí s nejnovější deskou Olympus Sleeping již 7. února.

Do Lucerna Music Baru můžete také vyrazit na předávání hudebních cen Vinyla, které proběhne 13. února. Letos zde živě vystoupí kapela Market, Čáry života nebo Floex & Tom Hodge. Tradičně se vybírá ve třech kategoriích – deska, objev a počin roku. Kovalová dále doporučuje návštěvu MeetFactory a divadelní inscenace Pohlavní životy siamských dvojčat se Zuzanou Stivínovou a Anitou Krausovou v hlavních rolích. Pro další doporučení si poslechněte celý Tip s violoncellistkou Terezií Kovalovou.

Příští týden poprvé doporučuje filmový režisér Bohdan Bláhovec.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.